<strong>HØRER DERE HVA JEG SIER:</strong> Ole Gunnar Solskjær var meget klar i talen etter seieren over Chelsea. Hva hans taktiske kompetanse og falige styrke angår mener han det er noen eksperter der ut som snakker litt for mye. Foto: Ian KINGTON / AFP
HØRER DERE HVA JEG SIER: Ole Gunnar Solskjær var meget klar i talen etter seieren over Chelsea. Hva hans taktiske kompetanse og falige styrke angår mener han det er noen eksperter der ut som snakker litt for mye. Foto: Ian KINGTON / AFP Vis mer

Solskjær med stikk til Brede Hangeland

Solskjær tok en Ferguson og kastet hanskene. Selv Brede Hangeland slipper ikke unna

Ole Gunnar Solskjær viser trygghet langt ut over faglige kompetanse når han går kritikerne i møte og sier «enkelte snakker mer enn de burde gjort». No more Mr. Nice Guy!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LONDON (Dagbladet): Det er fort gjort å oppfatte Ole Gunnar Solskjær som en mykere mann enn det han er på grunn av høfligheten, vennligheten og de mange smilene. Det er forståelig.

Han er høflig, han er vennlig og han smiler ofte.

Men ta ikke feil, Ole Gunnar Solskjær har en annen side også.

Du kødder ikke med denne United-manageren heller.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR har selvfølgelig tenkt på de kritiske spørsmålene som er stilt, selv om han er en mester i å gjøre gode miner til slett spill. Ingen fotballmann på dette nivået liker å bli kritisert. Ingen fotballmann liker å bli fortalt at han har faglige mangler. Så da Ole Gunnar Solskjær endelig kastet hanskene og ga verden beskjed – ikke høyt, men i beste og mest sarkastiske Ferguson-ånd – var det mange som fikk passet sitt påskrevet.

Brede Hangeland er en av dem.

Alan Shearer og Paul Ince, to av mange andre.

DA BREDE HANGELAND konkluderte Manchester Uniteds taktiske tilnærming og gjennomføring av kampen mot Paris Saint-Germain med «Solskjær har til gode å demonstrere taktisk spill på det øverste nivået», gjorde han jobben sin for TV 2. Det er det viktig å få med seg. Det er Brede Hangelands privilegium som fotballekspert.

Mener du noe, så mener du noe.

Sånn må det være.

MED TVILEN RUNDT Ole Gunnar Solskjærs evner til å gjøre gode taktiske grep og disposisjoner, meldte Norges tidligere landslagskaptein seg på et lite kritikerkor i England. Det begynte etter andreomgangen mot Tottenham på Wembley. Det tiltok i styrke etter 2–2 mot Burnley hjemme. Og da PSG valset over Manchester United på Old Trafford for ei uke siden, var det knapt noen som ikke gjorde Ole Gunnar Solskjærs spillerbytter og taktiske valg til kampens store nummer.

Som om en motstanders fortreffelighet ikke eksisterer i fotball.

Som om ikke alle lag kan bli utspilt på en gitt kveld.

Etter ett tap på tolv kamper var plutselig tvilen større enn noe annet.

I DAG TROR jeg akkurat den ballen har sluttet å sprette, og at de fleste kritikerne unner Ole Gunnar Solskjær det lille stikket han tillot seg å returnere etter cuptriumfen mot Chelsea. Kanskje bortsett fra Paul Ince, da, i hans hode har jo dette vært plankekjøring. I hans hode kunne de fleste stått med 11-1-1 etter 13 kamper som vikar for Manchester United. Og det handler ikke bare om at Ole Gunnar Solskjær, presset som han var etter 0–2 for PSG, traff med alt han hadde bestemt seg for på Stamford Bridge.

Det handler enda mer om gjennomføringen, valgene han tok underveis og måten han sto opp for to av sine desidert mest utskjelte og kritiserte spillere.

ETTER BURNLEY HØSTET Ole Gunnar Solskjær massiv kritikk for at han valgte å starte med Andreas Pereira. Brasilianeren var meget svak. Da han valgte å gi Alexis Sánchez en hel omgang for Jesse Lingard mot PSG ropte kritikerne «feil, galskap og håpløst». Chileneren var elendig. Så da Sanchez, på stillingen 2–0 til United, gjorde seg klar med nesten 20 minutter igjen på klokka denne mandagskvelden mot Chelsea, og Pereira reiste seg få minutter seinere, så jeg en del hoderisting på presstribunen på Stamford Bridge.

Som om Ole Gunnar Solskjær noen gang har tatt hensyn til deres meninger.

Han bryr seg ikke om media.

Han bryr seg om spillerne sine.

HADDE CHELSEA SNUDD det tør jeg ikke tenke på de ekspertkritiske konsekvensene. De hadde vært massive. Hvordan er det mulig å gjøre den samme feilen flere ganger? Kan han ingenting denne United-manageren, lærer han ikke på veien?

I DET PERSPEKTIVET kan du selvfølgelig si at 1) Ole Gunnar Solskjær bestemte seg for legge hodet på blokka, eller 2) var så sikker i sin sak at han brukte Sanchez og Pereira til å gi kritikerne fingeren. Her jeg sitter nå er det en fristende påstand. Ta den, liksom. Suckers!

MEN JEG TROR det ikke. Ole Gunnar Solskjær er altfor klok til å la seg provosere av bransjens meningsbærere. Og nå som han har sagt det han har å si om egne taktiske mangler, er hodet tankene hans allerede på det som skal skje på Old Trafford førstkommende søndag.

Avspark mot Liverpool kl. 15.05

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer