Solskjær tok grep for å få spillerne klare til kamp

Ville gi spillerne mest mulig tid hjemme etter Polen-turen.

KLARE FOR KAMP: Ole Gunnar Solskjær (t.h.) og Molde har kommet over skuffelsen i Polen, og er klare for kamp mot Sogndal i dag. Her gir Solskjær noen instruksjoner til Daniel Berg Hestad. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
KLARE FOR KAMP: Ole Gunnar Solskjær (t.h.) og Molde har kommet over skuffelsen i Polen, og er klare for kamp mot Sogndal i dag. Her gir Solskjær noen instruksjoner til Daniel Berg Hestad. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Sogndal-Molde direkte klokka 1530 i Dagbladets fotballstudio

Moldes skuffende sesong fortsatte da de røk ut for Legia Warszawa i Champions Leagues andre kvalifiseringsrunde tidligere denne uka.

De har fortsatt sjansen til å nå Europa League, men det er ikke det Ole Gunnar Solskjær og Molde har drømt om å spille denne høsten.

I dag møter de Sogndal på bortebane, noe som alltid er en vanskelig kamp.

- Våre spillere må faktisk bevege seg mest i denne kampen. Hvis Sogndal-spillerne får et halvsekund ekstra til å slå en dødball eller et innlegg så veit vi hvor farlige de er, sier Solskjær ifølge Romsdals Budstikke.

Treneren har latt spillerne få noen rolige dager før kampen. De reiste fra Polen med én gang onsdagens kamp var over, og landet ikke i Molde før 04.30 torsdag morgen.

Solskjær mener spillerne ikke hadde klart å sovne rett etter kampen uansett.

- Jeg tror ikke det var mange som sov på flyet heller. Med det adrenalinkicket man har etter sånne kamper er det vanskelig å sovne. Da fikk de heller torsdagen og i går helt rolig, så jeg tror ikke det skal være noe problem. Jeg tror det var den beste måten å gjøre det på, vi ønsket mest mulig tid hjemme mellom kampene, sier Solskjær.

Molde er fortsatt i bunnstriden i Tippeligaen, og har ikke akkurat gode minner fra Fosshaugane. De har tapt der to to siste sesongene.

- Nå har vi muligheten til å gå forbi dem på tabellen, og det er en motivasjon i seg selv. Vi møter et lag som ligger tett og kompakt og som ikke gir fra seg mye sjanser. De er veldig flinke på dødballer og så har de en Malek Mane som har vært blant de bedre i Tippeligaen i år.

Oppgjøret blir også en gjensyn for Per Egil Flo. Han forlot Sogndal til fordel for Molde i sommer.

Per Egil er aktuell og er blant dem som jeg vurderer å sette inn på laget. Vi prøvde noe i dag som jeg skal vurdere nærmere, sier Solskjær til avisa.