Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær trolig på benken

Ole Gunnar Solskjær må trolig starte på benken i onsdagens Champions League-kamp mot Nantes i Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solskjær har scoret 15 mål i Manchester United-trøya denne sesongen, og har gått fra å være superreserve til superstjerne. Men etter to måneders vinterpause er det tid for Champions League igjen, og da vet Solskjær at manager Alex Ferguson helst benytter 4-5-1-formasjon - med Ruud van Nistelrooy som enslig spiss.

Selv om United har storspilt med 4-4-2-formasjon denne sesongen, støtter Solskjær bruken av 4-5-1 i Champions League.

- Kampen mot Bayern München i november var et godt eksempel på hvordan man skal spille med 4-5-1-formasjonen. Vi kontrollerte kampen i Tyskland, men de scoret i siste minutt. Hadde det blitt seier og ikke uavgjort ville den kampen vært helt perfekt, sier Solskjær til Manchester Evening News.

Først i midten av desember fikk Solskjær sjansen sammen med van Nistelrooy i United-angrepet, og på de 12 siste kampene er det blitt åtte scoringer.

- Ruud og jeg har fungert veldig godt sammen, men det er innsatsen i laget som helhet som avgjør. Det har vært en helt annen holdning de siste månedene enn da det ikke gikk så bra, sier Solskjær.

- Det er nå sesongen starter. Vi stiller sterkt både i Champions League og i den hjemlige serien, sier Solskjær, som trolig starter på benken sammen med Diego Forlan.

Eneste usikkerhetsmoment for United er Paul Scholes. David Beckham og Fabien Barthez er klarert for spill.

Mens Manchester United og Liverpool spiller sine kamper onsdag, skal Arsenal i aksjon mot Leverkusen i Tyskland i morgen. Her må de klare seg uten Tony Adams. I samme gruppe (D) møtes Juventus og Deportivo La Coruna.

I gruppe C håper Real Madrid på en opptur hjemme mot Porto, mens Sparta Praha møter Panathinaikos.

(NTB-Reuters)

Hele Norges coronakart