Solskjær tror kompis Keane kan bli United-sjef

- Har mentaliteten til å ta over storklubb.

TØFF, MEN FAIR? Ipswich-manager Roy Keane får strålende skussmål av sin gamle norske lagkamerat i Manchester United.Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrew Winning
TØFF, MEN FAIR? Ipswich-manager Roy Keane får strålende skussmål av sin gamle norske lagkamerat i Manchester United.Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrew WinningVis mer

||| (Dagbladet). Sparken i Sunderland og en dårlig start i Ipswich med sine 14 første kamper uten seier. Roy Keane har langt fra hatt en fantastisk begynnelse på sin manager-karriere.

En som likevel har klokkertro på at iren kommer til å lykkes i yrket, er en kar som selv er i startgropa: Ole Gunnar Solskjær.

- Hvis jeg var en ung spiller, ville jeg ønsket å jobbe under Roy Keane. Roy og jeg er nære venner, og han er et flott menneske, sier nordmannen til irske Independent.

«Spilte for» Keane
Solskjær sier han fortsatt snakker jevnlig med sin gamle kaptein, og har nesten ikke nok godt å si om Ipswich-bossen.

- Du vet det bildet folk har av Roy som en som skjeller ut folk og bråker? Vel, det eneste han ber om er 100 prosents engasjement. Gir du det, blir du en av Roys favoritter med en gang, sier Solskjær.

Som kaptein var Roy Keane en av dem som tok seg av en ung Ole Gunnar Solskjær når han kom til Manchester United på 90-tallet, og den nåværende assistenttreneren i klubben er fortsatt full av respekt for 39-åringen.

Det er kanskje derfor han sier han «spilte for» Keane når han snakker om tiden da de to var lagkamerater.

- Vel, jeg følte jeg spilte for ham da han var kaptein. Han var en inspirerende, motiverende figur, og en leder i gruppa, sier nordmannen.

Kan ta over United
Derfor tror han Keane vil bli en strålende manager, til tross for den tøffe starten. Til og med så god at han kan ta over Manchester United en gang i framtiden.

- Jeg tror han valgte lurt da han gikk til Ipswich, hvor han kan jobbe i ro. Det kan være vanskelig å gå rett til en toppklubb i Premier League. Jeg husker jeg snakket med Roy og sa: «Du kommer til å bli nummer to i United», men det ville han ikke. Han ville lære av sine egne feil, sier Solskjær.

- Roy er veldig ydmyk. Han vet han ikke er et ferdig produkt, og at han ikke nødvendigvis er det før om ti år. Jeg er ikke mannen som skal peke ut Manchester Uniteds managere, men han har mentaliteten til å lede en toppklubb, sier han.

En ting er imidlertid Solskjær sikker på, uansett hvilken klubb Keane ender opp i, vil han ikke ha en spiller av samme kvalitet å jobbe med, som seg selv.

- Dersom jeg som manager måtte velge en spiller av de jeg spilte sammen med, ville jeg valgt Roy. Selvfølgelig ville du hatt Paul Scholes, Ryan Giggs, David Beckham, Wayne Rooney, Ronaldo, Eric Cantona, men hvis jeg måtte velge en, hadde det blitt Roy, sier Solskjær.

INSPIRERT: Ole Gunnar Solskjær ville gjerne vært unggutt i stallen til manager Roy Keane.
Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
INSPIRERT: Ole Gunnar Solskjær ville gjerne vært unggutt i stallen til manager Roy Keane. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer