Solskjær tror Molde-fansen kan glemme gullet

- Vi klarer ikke å hoppe åtte-ni plasser på én sesong.

DEMPER FORVENTNINGENE: Solskjær sier han ikke er redd for å skuffe, men legger ikke lista høyere enn å kjempe om europacupplass i sin første sesong. 
.

 


Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
DEMPER FORVENTNINGENE: Solskjær sier han ikke er redd for å skuffe, men legger ikke lista høyere enn å kjempe om europacupplass i sin første sesong. . Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Ole Gunnar Solskjær er hentet tilbake til Molde som «frelser». Men manageren tror ikke hjemmesupporterne kan vente seg sølvtøy i første sesong.

Blåtrøyene gikk fra sølv i 2009 til 11.-plass i fjor. Ut måtte trener Kjell Jonevret, og etter lang tids forhandling kom Manchester United-helten Ole Gunnar Solskjær inn som erstatter. Det har ført til optimisme og økte forventninger i rosenes by.

- Alle skal få lov til å være entusiastiske og optimistiske og tenke positivt på sesongen. Samtidig må vi være realistiske og ha som målsetting å bli bedre enn i fjor. Jeg er ikke redd for å skuffe, men vi klarer ikke å hoppe åtte-ni plasser på én sesong, sier Solskjær til NTB.

Håp om Europa Den tidligere storscoreren ser på Molde som et mulig overraskelseslag mer enn en gullkandidat. Han er sikker på at Rosenborg og Vålerenga blir for tøffe. Men samtidig er ikke en europacupplass å forakte.

- Eliteserien blir god i år. Tromsø, Viking, Haugesund og Brann kan alle blande seg inn oppi der. I tillegg er det alltid et nyopprykket lag som gjør det bra. Om vi kjemper om en europacupplass i oktober/november, er det helt topp, mener 37-åringen.

Midtstopper Børre Steenslid ble langtidsskadd i sesongoppkjøringen på La Manga. De øvrige spillerne som er hentet inn, er unge. Solskjær ser at det hviler en stor utfordring på talentenes skuldre.

- Vi ble nummer 11 i fjor og har mistet toppscoreren i eliteserien (Baye Djiby Fall). Steenslid fortjente ikke å bli skadd, men vi har gode midtstoppere som kan gjøre en god jobb. Stallen er satt nå, og det blir en utfordring for ungguttene våre, sier Solskjær.

- Riktig overgang Med seg fra Manchester har han Magnus Wolff Eikrem, en midtbanemann det blir stilt store forventninger til. Solskjær er usikker på hvor godt 20-åringen vil takle nivået i eliteserien.

- Magnus er en veldig god fotballspiller når han er i form. Men han har ikke spilt så mye på høyt nivå, og i England hadde han god tid mellom kampene til å restituere seg. Utfordringen blir å det fysiske og å holde nivået uke inn og uke ut. Vi får passe godt på ham, sier læremesteren.

Akkurat som Eikrem, har Solskjær en fortid i klubben han nå skal styre oppover på tabellen. Returen til Romsdal tror han var en riktig overgang.

- Jeg trives veldig godt, både med familien og på stadion. Arbeidsmiljøet er på topp, og det var riktig tidspunkt å reise på. Det er en kjempefin utfordring for meg, og klubben har potensial til å bli meget, meget god, avslutter Moldes nye manager.

Molde møter Sogndal til treningskamp på hjemmebane lørdag. I tillegg skal de blant annet gjennom tre kamper i England før sesongstart. De går for lukkede dører.

(NTB)