Solskjær tror Molde-gutta blir bedre i fotball av TV-spill

Selv har han vært PC-manager i over 30 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) I dag lanseres nett-tv-serien «Spillhjerte» på Dagbladet.no. Her vil kjente nordmenn i tur og orden fortelle om sitt lidenskapelige forhold til dataspill.

Første gjest i dbtv-satsingen er Molde-manager Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg har alltid vært veldig, veldig såkalt fotballidiot. Jeg var ikke den ivrigste på de hvor du spiller kampene dine selv. Jeg var mer i  managermoduset, forteller Solskjær i premieresendingen.

Gullgrossist
Den mangeårige Manchester United-stjerna har vært hovedtrener i bare to sesonger. Han har tatt gull i dem begge. Med Molde.

I den virtuelle verden har han kapret utallige titler. Interessen for å lede lag gjennom tastaturet fikk han allerede i barndommen, og han bærer den med seg den dag i dag.

- Jeg må ha vært sju-åtte år da jeg spilte med søskenbarnene mine. Det var Commodore 64, og vi spilte «The Boss» eller «Fotball-ligaen», sier Solskjær til dbtv.

I «Spillhjerte» - som er utviklet av Dagbladets spillavdeling Pressfire - får vi se Solskjær gjenoppdage det meget ujålete «Fotball-ligaen».

Siden har han holdt tritt med utviklingen, og datalek har hele veien vært nyttig tidsfordriv, forteller han.

- Det var en del av hverdagen da jeg spilte i Manchester United, det å koble av med å spille «Football Manager». Det er et fantastisk spill, og det har betydd mye for meg opp igjennom. Du lærer mye om fotballspillere, og spesielt unge talenter. Det har vært utrolig likt virkeligheten, med tanke på hvem som kommer til å bli god. De har gjort en utrolig research.

Satser ungt - uansett
Han innrømmer at det er likheter mellom PC-manageren Solskjær og den tippeligatreneren vi ser i virkeligheten.

- Jeg husker jeg hadde samme tanker da som jeg har nå, som manager. At du vil gi unge spillere sjansen og se hvordan de utvikler seg, sier Solskjær.

Det hører med til sjeldenhetene at idrettsledere liker at utøverne leker med tastatur og håndkontroller. Men Solskjær er et unntak:

- Det er mange av spillerne som spiller «FIFA» og alle andre mulige fotballspill. «Football Manager» for den saks skyld. Jeg tror det hjelper dem i forståelsen av fotball, sier Solskjær, før han leder sitt Molde i cupkamp mot Aalesund på PC-en.

Hvordan Solskjær leder Molde i den kampen - og hvem som går videre i cupen - ser du på «Spillhjerte» på dagbladet.no.

• I går, fire uker før seriestarten mot Viking, spilte Molde 2-2 mot Sogndal i en treningskamp i Ålesund. På ordentlig.

NYTTIG TIDSFORDRIV:  Både som liten gutt, som Manchester United-proff og som fotballtrener har Molde-boss Ole Gunnar Solskjær brukt mye tid på managerspill. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NYTTIG TIDSFORDRIV: Både som liten gutt, som Manchester United-proff og som fotballtrener har Molde-boss Ole Gunnar Solskjær brukt mye tid på managerspill. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer