Solskjær tviler på ligagull neste sesong

Ole Gunnar Solskjær hevder at det skal mye til for å blande seg inn i tittelkampen i løpet av ett år.

IKKE OPTIMISTISK: Ole Gunnar Solskjær vil først og fremst konsentrere seg om topp seks neste sesong. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB Scanpix
IKKE OPTIMISTISK: Ole Gunnar Solskjær vil først og fremst konsentrere seg om topp seks neste sesong. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB ScanpixVis mer

Nå som sesongen går mot slutten, ser det vanskelig ut for Ole Gunnar Solskjærs Manchester United å nå topp fire. Om de ikke klarer det vil de også måtte klare seg uten Champions League-fotball neste sesong.

United ligger i skrivende stund på en sjetteplass i Premier League med Arsenal og Chelsea foran dem, som har henholdsvis ett og tre poengs luke ned til rødtrøyene. Det vil altså si at Chelsea må tape poeng i begge av de to siste kampene. I tillegg må Arsenal også tape poeng i ett oppgjør, samtidig som United må vinne begge kampene sine.

Men til tross for at han har en sommer på å rette opp ting på, tror han ikke at United vil blande seg inn i gullkampen allerede neste sesong. Han kaller det urealistisk.

- Man kan ikke ta 27 poeng mer i løpet av én sesong, sier Solskjær til Sky Sports.

Frykter klubbene bak

Han viser heller til at de skal ta ting gradvis, og at ligatittelen ikke er et realistisk mål. I tillegg sier nordmannen at klubben må passe seg for klubber som Watford, Everton, Leicester og Newcastle, som kommer til å jage sjetteplassen.

- Vi må sørge for at vi jager de som er foran oss. Vi må komme nærmere og bevege oss oppover på tabellen. Vi kan ikke se over skuldrene våre, fordi det er store og gode klubber som jager topp seks, mener Solskjær.

Videre hevder Sky Sports selv at den kommende sommeren vil være den sommeren med størst endringer på fire år. Dette skal føre til at så mange som seks førstelagsspillere kan forlate de røde djevlene.

Solskjær har også tidligere så å si bekreftet påstanden selv, og har sagt at han kommer til å være suksessfull i klubben, men at noen spillere ikke kommer til å ta del i den suksessen.

- Min jobb er å jobbe for klubben. Jeg må ta hånd om klubben, men også ta hånd om spillerne. Man gir spillerne en sjanse, men noen ganger må man være nådeløs og si: «Beklager, men du har fått din sjanse». Jeg er ikke redd for å gjøre det, advarer Solskjær.

Har siste ord på overgangsmarkedet

Det går med andre ord mot en travel sommer for Solskjær og Manchester United. I tillegg til at spillere skal ut og inn, kommer de også etter alle solemerker til å ansette en sportsdirektør. Blant annet skal assistent Mike Phelan og Rio Ferdinand være aktuell for den rollen.

På pressekonferansen før Huddersfield-kampen tok Solskjær seg tid til å snakke litt om overganger.

- Jeg kommer til å ha siste ord når spillere skal inn eller ut. Vi har møter jevnlig, og jeg er fornøyd med hvordan det går nå, sa han, før han seinere la til:

- Ifølge dere så skal vi signere 250 spillere, men forhåpentligvis kan vi også få inn noen som dere ikke har skrevet om.

Men foreløpig er det mer spor på ut-fronten enn inn-fronten. Solskjær har bekreftet tidligere at Antonio Valencia forlater klubben etter sesongen. Dessuten går Juan Mata og Ander Herreras kontrakt ut i juli. Sistnevnte skal være på vei til PSG.

Stjerner som Paul Pogba har også blitt linket til klubber som Real Madrid den siste tida.