Solskjær ute i ett år

Skaden setter Ole Gunnar Solskjær utenfor i minst ett år.

GØTEBORG (Dagbladet.no): United-spilleren var inne til en 45 minutter lang undersøkelse hos professor Lars Peterson ved Gothenburg Medical Clinic i Gøteborg.

Undersøkelsen viste at Solskjær blir borte fra fotballen i minst ett år.

- Rekonvalesensen er ganske lang. Det vil ta minst ett år før han er tilbake og kan spille fotball, sier Peterson til Dagbladet.no.

Undersøkelsen av Solskjær ble gjennomført under full narkose. Det ble fjernet brusk fra kneet, og det ble gjort klart til operasjonen som finner sted ved Gothenburg Medical Clinic 23. august.

Solskjær var i Gøteborg sammen med sin personlige rådgiver Jim Solbakken og Uniteds fysioterapeut Rob Swire. De var svært ordknappe, og viste til at klubben vil komme med en pressemelding på sine nettsider seinere i kveld.

- Alt handler om å være tålmodig. Bortsett fra denne skaden, er kneet hans helt perfekt, sier Peterson til Dagbladet.no.

Han ser ikke bort fra at Solskjær kan fortsette fotballkarrieren når skaden er leget.

- Selv om Solskjær er 31 år, gir hans biologiske alder ham så gode forutsetninger at dette kan gå bra. Men som i all kirurgi, og spesielt ortopedi, finnes det ingen garantier.

Solskjær vekslet noen ord med pressen før det ble klart hvor lenge han må være borte fra fotballen.

- Det skal bli greit å få full klarhet i hva som er feil, sa Manchester United-angriperen til Dagbladet.no da han ankom klinikken klokka 08.20 i dag tidlig.

Etter en samtale med legen kom Solskjær ut igjen, og meddelte pressen at inngrepet skulle skje klokka 11 i dag. Solskjær er innforstått med at kneskaden i verste fall kan bety slutten på fotballkarrieren.

- Ja, jeg er klar over det. Men jeg tror ikke det er så alvorlig, sa Solskjær til Dagbladet.no.

SKADD: Her kommer Ole Gunnar Solskjær ut med krykker etter dagens legeundersøkelse i Gøteborg. Han vil ikke spille fotball på minst ett år.