Solskjær uten seier på seks forsøk

Tapte hjemme mot Strømsgodset.

• Molde-Strømsgodset 1-2 (0-1)

AKER STADION (Dagbladet): Mens Strømsgodset seiler opp som en seriøs gullkandidat, befestet Molde sin posisjon nederst på Tippeliga-tabellen etter 2-1-seieren til drammenserne i Molde.

Førsteomgangen i Molde startet friskt med en sjanse hver til de to ballbesittende lagene. Etter fire minutter viste Stefan Johansen fram sin eminente og presise venstrefot når han med yttersiden av foten spilte Muhamed Keita fri. Avslutningen til Godsets midtbanespiller var imidlertid litt for svak til til å overliste Molde-keeper Ole Söderberg.

Minuttet etter var det Magnus Wolff Eikrem som skulle vise fram sin pasningsfot. Eikrem slo en nydelig ball over gjestenes forsvar til Jo Inge Berget, men målvakt Adam Larsen Kwarasey hindret skuddet til den tidligere Godset-spilleren.

Svakt Molde-forsvar
Lars Christopher Vilsvik sendte Strømsgodset i føringen etter halvtimen. Og igjen var det svakt forsvarsspill hos vertene som ble utnyttet av bortelaget. Et Godset-innkast havnet hos Mattias Moström som på sekstenmeteren bomme på ballen i sitt avklaringsforsøk. En årvåken Lars Christopher Vilsvik lot seg ikke be to ganger, og plasserte ballen sikkert i Ole Söderbergs høyre hjørne.

Godset kunne like gjerne ha ledet 2-0 til pause, men en mutters alene Muhamed Keita i Molde-boksen fikk et dårlig treff på ballen og avslutningen havnet langt over tverrliggeren til Molde-keeper Söderberg.

Endelig for Keita
På sitt tredje forsøk lyktes endelig Muhamed Keita. I det 54. minutt spilte Abdisalam Ibrahim Keita nydelig gjennom på et Molde-forsvar som stod høyt. Moldes sisteskanse Söderberg reddet først forsøket til Keita, men returen havnet hos Øyvind Storflor som traff hælen til Even Hovland og ut til Keita som enkelt kunne trille ballen i mål.

I løpet av to minutter i den andre omgangen kunne Strømsgodset ha scoret to til på Molde etter at Abdisalam Ibrahim herjet med et vaklende Molde-forsvar. I det 60. minutt splite Ibrahim først Peter Kovacs fri og minuttet senere var det Keitas tur til å være sist på de presise og utsøkte pasningsvalgene til Ibrahim.

0-1: Vilsvik scoret Godsets første, og til slutt endte det 2-1 til Godset over Molde på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
0-1: Vilsvik scoret Godsets første, og til slutt endte det 2-1 til Godset over Molde på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Men verken Kovacs eller Keita maktet ikke å score. Kovacs kom nærmest med sitt skudd like utenfor den høyre stolpen til Söderberg.

Chima-redusering
I det 83. minutt brakte Daniel Chima Chukwu spenning inn i kampen med en vakker redusering fra skrått hold. Molde kunne ha utlignet fire minutter før full tid med Jo Inge Berget, men tverrliggeren stod i vegen for at Molde-spissen kunne bøkføre sin første scoring for sesongen.

På overtid kunne innbytter Gustav Wikheim ha fastsatt resultatet til 3-1 for Godset, men alene med Söderberg klarte ikke Wikheim å sette ballen i mål.

Det betyr at Molde ligger desidert sist med kun ett poeng på seks kamper. Strømsgodset kom på sin side opp på delt førsteplass med like mange poeng som Aalesund. Drammenserne ligger imidlertid bak laget fra Aalesund på grunn av færre scorede mål.

TRENER-PROFILER: For kamp snakket de to trenerne med hverandre. Etter kamp var det helt klart Ronny Deila (t.h.) som kunne smile bredest. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TRENER-PROFILER: For kamp snakket de to trenerne med hverandre. Etter kamp var det helt klart Ronny Deila (t.h.) som kunne smile bredest. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer