Solskjær utnevnt til ridder

Blant de yngste noensinne.

(Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær har blitt utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs orden. 34-åringen er blant de yngste som noensinne har fått den kongelige utmerkelsen, som vanligvis gis til betydelig eldre samfunnsstøtter.

Tildelingen har skjedd i all hemmelighet og er ikke offisielt bekreftet av Slottet, men Dagbladet har fått bekreftet utnevnelsen fra flere uavhengige kilder.

Selv om det bare er uker siden 34-åringen fra Kristiansund la opp som spiller, skal det ikke være innsatsen for Man U og landslaget som ligger bak utnevnelsen. Derimot er det fotballstjernens samfunnsengasjemet og rollemodellstatus, blant annet i hans virke som Unicef-ambassadør, som har imponert kong Harald.

Det skal allerede være planlagt en større seremoni i hjembyen Kristiansund i forbindelse med utnevnelsen, før turen går til Slottet til audiens med kongen.

Solskjær er den yngste ikke-kongelige som mottar ordenskorset, som tidligere i år er gitt til folk som forfatteren Herbjørg Wassmo (64), Dagblad-tegner Finn Graff (68) og høyesterettsadvokat Jan Einar Greve (74).

Les mer om utnevnelsen i dagens papirutgave av Dagbladet.

RIDDER: Ole Gunnar Solskjær (34) er blitt utnevnt til ridder for sitt samfunnsengasjement og posisjon som rollemodell. Foto: KEITH HAMMETT
RIDDER: Ole Gunnar Solskjær (34) er blitt utnevnt til ridder for sitt samfunnsengasjement og posisjon som rollemodell. Foto: KEITH HAMMETT Vis mer