<strong>MOTIVATOR:</strong> Ole Gunnar Solskjær brukte trenerkollega Trond Fredriksens kritikk for å motivere spillerne før derbyet mot AaFK. Det fungerte. Molde vant 2-0 på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MOTIVATOR: Ole Gunnar Solskjær brukte trenerkollega Trond Fredriksens kritikk for å motivere spillerne før derbyet mot AaFK. Det fungerte. Molde vant 2-0 på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Solskjær utnyttet kollegaens kritikk for å skape temperatur: - Dette var svar på tiltale

AaFK-trener Trond Fredriksens utsagn før lokalderbyet var gull verdt for Ole Gunnar Solskjær. Samtidig tror Solskjær at kritikken egentlig handlet om sympati og medfølelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

AaFK - Molde 0-2 (0-1)

ÅLESUND (Dagbladet): Vi har sett det før. AaFK går optimistisk inn i lokalderbyet mot Molde, er bra med spillemessig, men taper til slutt.

Det er regelen i slaget om Møre om Romsdal. En regel omtrent uten unntak. AaFK har aldri slått Molde på hjemmebane i Tippeligaen. Den eneste ligaseieren over romsdalingene kom på Aker Stadion i 2003.

Oransje triumf i derbyet er sårt etterlengtet i Ålesund. De vil så gjerne. De leter etter svakheter hos storebror Molde. AaFK-trener Trond Fredriksen var selv med på den enslige triumfen i 2003 og cupfinaleseieren mot Molde i 2009. Før dagens kamp kritiserte han Ole Gunnar Solskjærs kjøp.

<strong>OFRET SEG:</strong> Moldes Vegard Forren (t.h.) ofret seg og storspilte da Franck Boli og AaFK ble slått i Ålesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
OFRET SEG: Moldes Vegard Forren (t.h.) ofret seg og storspilte da Franck Boli og AaFK ble slått i Ålesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

I et intervju med Sunnmørsposten uttalte Fredriksen at spillerne Solskjær har hentet inn, er dårligere enn de som har forsvunnet.

Dagens kamp tilsa det motsatte. Nykommer Fredrik Bustad scoret, mens Babacar Sarr regjerte på midten. Christoffer Remmer og Björn Sigurdarson bidro også positivt.

- Ole Gunnar snakket om Fredriksens kritikk i garderoben og brukte det for å motivere oss ekstra. Denne seieren var et veldig bra svar på tiltale. Det fungerte veldig bra, og nykommerne gjorde en kjempejobb. Jeg tror de kommer til å vise seg som gode signeringer, sier Molde-stopper og landslagsspiller Vegard Forren til Dagbladet.

Solskjær: - Han sa det nok i sympati og medfølelse

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær bekrefter at han brukte trenerkollegaens kritiske utsagn for hva det var verdt for å motivere spillerne ekstra, men tror samtidig at kritikken ikke var så kritisk likevel.

- Jeg vet hvordan media fungerer og at små ting kan bli veldig store. Trond sa det nok mest i sympati til meg, som et svar på hvorfor vi har hatt en tung sesong. Jeg tror det rett og slett handlet om å vise medfølelse i en tung tid, sier Solskjær til Dagbladet.

Han har tro på at sine nysigneringer vil lufte klubben tilbake til gamle høyder.

- Vi har hatt en del spillere som vil bort fra klubben. Det gir utfordringer, men nå har vi erstattet dem med spillere som setter klubben høyest. De blør for drakta og gjør alt for at laget skal vinne, sier Solskjær.

- Bare se på Vegard Forren, som går rundt med ispose nå. Han reiser seg opp og går inn i neste takling uansett hvor vondt han har det. Jeg tror det er umulig å få han av en fotballbane.

- Pencillinkuren må fullføres

To seirer er likevel ikke nok til å friskmelde romsdalingene. Det er Solskjær klar på.

- Vi er ikke friskmeldt ennå. Pencillinkuren må fullføres. Men det går rette veien. Vi slet tungt mentalt i en periode i sommer, men har snudd det nå.

<strong>GODE VENNER:</strong> Selv om det var litt ordkrig før kampen, var Aalesund-trener Trond Fredriksen (t.h.) og Molde-trener Ole Gunnar Solskjær gode venner etter kampen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
GODE VENNER: Selv om det var litt ordkrig før kampen, var Aalesund-trener Trond Fredriksen (t.h.) og Molde-trener Ole Gunnar Solskjær gode venner etter kampen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Å kvalifisere oss for Europa er et naturlig mål. Vi prøver å utvikle et lag som kan hevde seg der, slik vi klarte i fjor. Jeg tror det er mulig, sier Solskjær.

Forren håper rivalen overlever

Det samme håper Forren, som jublet entusiastisk etter derbyseieren.

- Det var veldig deilig. Slike seirer smaker best, hvor vi kjemper hardt, er gode defensivt og drar med oss tre poeng i en vanskelig bortekamp, forteller Forren.

- Vi har en god statistikk mot AaFK og et mentalt overtak som er godt å ha, men samtidig må den brytes en dag. Derfor må vi alltid være 100 prosent skjerpet. Samtidig håper jeg at AaFK beholder plassen.

- Fordi dere alltid slår AaFK?

- Fordi Tippeligaen trenger lag som AaFK, og disse derbyene alltid er morsome, svarer Forren.

Han er glad for at pila peker rett vei igjen i romsdalsklubben.

- Det har vært en utfordrende og tung tid, men vi har klart å snu det nå. Nå må vi fortsette på det vi har startet, forteller Molde-profilen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer