Solskjær var aktuell som RBK-sjef

Stod på lista.

Ole Gunnar Solskjær var et av navnene styret i Rosenborg kontaktet da klubben i sommer skulle finne ny sportsdirektør.

Styreleder Terje Svendsen sier Rosenborg ønsket å sondere terrenget.

– Ole Gunnar Solskjær stod på lista vår, sier Svendsen til nrk.no

Rosenborg gikk bredt ut da de skulle sjekke eventuelle kandidater. En Ole Gunnar Solskjær på tampen av karrieren var såpass interessant at Rosenborg tok kontakt.

– Hva sa Solskjær da du snakket med han?

– Det var en hyggelig prat, men han gjorde oppmerksom på at han skulle spille en sesong til.

Slik ble det altså ikke. Tirsdag annonserte United-helten at han la opp.

Det som er klart er at han har gått en god manager-skole under United-sjef Alex Fergusson og at flere enn Rosenborg har sett manager-potensialet i Solskjær.

HYGGELIG PRAT: RBK-ledelsen tok kontakt med Ole Gunnar Solskjær om jobben som ny sportsdirektør. Styreleder Terje Svendsen sier de hadde en hyggelig prat med veteranspissen, men fikk beskjed om at United-proffen skulle spille ett år til. Foto: SCANPIX
HYGGELIG PRAT: RBK-ledelsen tok kontakt med Ole Gunnar Solskjær om jobben som ny sportsdirektør. Styreleder Terje Svendsen sier de hadde en hyggelig prat med veteranspissen, men fikk beskjed om at United-proffen skulle spille ett år til. Foto: SCANPIX Vis mer

Engelske spilleselskaper har allerede satt odds på at han blir ny United-manager en gang i fremtiden.

Styrelederen i Rosenborg ønsker ikke å spekulere i om Solskjær kunne vært sportsdirektør på Lerkendal om karrieren hadde blitt avsluttet noen måneder tidligere.

– Det er helt hypotetisk. Det går det ikke an å si noe om, sier Svendsen.

Knut Torbjørn Eggen fikk jobben som sportsdirektør for laget som i går kvalifiserte seg til Mesterligaspill for 11. gang. Han tror uansett ikke de engelske seriemestrene ville sluppet kristiansunderen fra seg.

– Jeg tror nok Ole Gunnar jobber i Manchester United i mange år ennå.

(NTB)