- Solskjær var naiv og uforberedt

Slakter Solskjærs Cardiff-kjøp.

BOMMET PÅ OVERGANGSMARKEDET: Ole Gunnar Solskjær lykkes ikke med kjøpene og var for naiv, mener den norske rådgiveren Tor-Kristian Karlsen.
Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix
BOMMET PÅ OVERGANGSMARKEDET: Ole Gunnar Solskjær lykkes ikke med kjøpene og var for naiv, mener den norske rådgiveren Tor-Kristian Karlsen. Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CARDIFF (Dagbladet): - Jeg synes Solskjær gikk inn i jobben veldig uforberedt. Solskjær beviste at han ikke hadde forutsetninger for å forstå overgangsmarkedet. Det ble på en måte hans bane, sier tidligere Monaco-direktør Tor-Kristian Karlsen til Dagbladet.

Karlsen jobber nå som rådgiver for flere internasjonale toppklubber, fra sin base i England. Han er ikke i tvil om hvorfor Solskjærs Cardiff-opphold endte i en sportslig katastrofe - bare åtte og en halv måned etter at han ble ansatt.

- Det som ble avgjørende, var kjøpene Solskjær gjorde i januar. De tidlige disposisjonene. Resten ble en direkte konsekvens av dét. Han tok over et lag som var på vei mot nedrykksstriden i Premier League. Da burde han hatt en klar plan for hvordan de skulle redde plassen. I stedet startet han å prate om et treårsperspektiv. Det var feil.

Mislykket kjøpefest Med den malaysiske milliardæren Vincent Tan i ryggen, hadde Solskjær mulighet til å forsterke laget gjennom kloke signeringer. I januar-vinduet hentet Solskjær sju nye spillere til Wales. Kun én av de, Mats Møller Dæhli, slo til. Fabio, Wilfried Zaha, Juan Cala, Kenwyne Jones, Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget floppet mer eller mindre alle sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer