Solskjær varsler storstilt stjerneflukt fra Cardiff

- Ren bonus om de blir.

FORBEREDELSER: Ole Gunnar Solskjær og Cardiff gjør seg klare til den nye sesongen i Østerrike, men har ikke med seg de aller største stjernene fra fjorårssesongen. Nordmannen sier at han regner med å miste dem før overgangsvinduet stenger 1. september. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FORBEREDELSER: Ole Gunnar Solskjær og Cardiff gjør seg klare til den nye sesongen i Østerrike, men har ikke med seg de aller største stjernene fra fjorårssesongen. Nordmannen sier at han regner med å miste dem før overgangsvinduet stenger 1. september. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KIRCHBICHL (Dagbladet): I disse dager er Ole Gunnar Solskjær og Cardiff i Østerrike for å lade opp til den kommende sesongen.

41-åringen har vært flittig på overgangsmarkedet, og har allerede hentet inn Kiko Macheda, Kagisho Dikgacoi, Adam Le Fondre og Javi Guerra for å nevne noen.

- En del som forsvinner De store salgene har derimot uteblitt, men nordmøringen sier til Dagbladet at han er forberedt på at de store stjernene nok vil forsvinne etter hvert som «Deadline Day» nærmer seg.

- Det er helt sikkert en del som forsvinner. Jeg forventer ikke at vi klarer å holde på (Gary) Medel, (Frazier) Campbell eller (Steven) Caulker for å si det sånn, men med tanke på spillerlogistikken har vi egentlig budsjettert med salg. Hvis noen av dem blir er det en ren bonus, sier han.

- Kanskje må jeg selge noen, og kanskje kommer det bud jeg ikke kan si nei til - da må jeg gjøre noe.

Og ganske rett, i går forsvant Caulker til QPR for respektable 100 millioner kroner ifølge Transfermarkt. Et bud som nok må klassifiseres som et han «ikke kunne si nei til».

BLIR: Solskjær sier til Dagbladet at det aldri var snakk om at Mats Møller Dæhli skulle forlate klubben i sommer. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
BLIR: Solskjær sier til Dagbladet at det aldri var snakk om at Mats Møller Dæhli skulle forlate klubben i sommer. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Medel og Campbell er heller ikke med til Østerrike - noe som sender et ganske tydelig tegn. Likevel er Solskjær fornøyd med de spillerne han har med seg på sesongoppkjøringen.

- Begynner vi sesongen med den troppen jeg har her i Østerrike, pluss Dikgacoi som er hjemme, skal jeg være veldig fornøyd. Det er en god stall, sier han.

Handlet tidlig Solskjær hadde med andre ord gjort unna mye av sommerens overgangsvirksomhet allerede før kalenderen viste juli.

Det var et helt bevisst valg han er fornøyd med at klubben støttet ham i.

- Akkurat der er jeg veldig glad for at klubbledelsen og jeg er på bølgelengde. Vi henter spillere tidlig så vi slipper den panikken. Det er kanskje litt som United har hatt en tendens til å gjøre. Det er viktig at vi ikke står der på overgangsvinduets siste dag og trenger to spisser.

Mats blir Men selv om troppen som skal kjempe om opprykk til Premier League begynner å se bra ut, vil han ikke utelukke at det vil komme flere kjøp i løpet av den neste måneden.

- Det kan hende det kommer noen flere inn. Det er fortsatt lenge igjen til 1. september og mye kan skje. Både ut og inn. De spillerne vi allerede har hentet har integrert seg veldig bra. Jeg kjenner en del av dem fra før, og for gruppa sin skyld er det viktig at de er de riktige «typene».

FORSVINNER?: Gary Medel (t.h.) gjorde en imponerende figur i midtforsvaret til Chile i VM. Foto: REUTERS/Chilean Army/NTB Scanpix
FORSVINNER?: Gary Medel (t.h.) gjorde en imponerende figur i midtforsvaret til Chile i VM. Foto: REUTERS/Chilean Army/NTB Scanpix Vis mer

I vår og tidlig i sommer var det også spekulert i om Mats Møller Dæhli var på vei bort fra den walisiske hovedstaden. Solskjær fnyser, og avfeier spekulasjonene. Det var ikke et tema.

- Det har aldri vært snakk om at Mats skulle gå noe sted i sommer. Vi har ikke fått noen bud eller forespørsler om ham, og da er det egentlig veldig greit.

FORSVINNER?: Frazier Campbell, som blant annet har en fortid i ungdomsakademiet til Manchester United, kan også forsvinne fra Cardiff iløpet av overgangsvinduet. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB Scanpix
FORSVINNER?: Frazier Campbell, som blant annet har en fortid i ungdomsakademiet til Manchester United, kan også forsvinne fra Cardiff iløpet av overgangsvinduet. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer