Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær velger Roy Keane som spiss på drømmelaget

- Du vinner ikke i five-a-side med angripere.

DRØMMEMENN: Roy Keane (t.v.) og Ryan Giggs er to av fem spillere Ole Gunnar Solskjær ville hatt med på sitt drømmelag i five-a-side. Seg selv ville han satt inn som superinnbytter de siste fem minuttene. Foto: Toby Melville, Reuters/Scanpix
DRØMMEMENN: Roy Keane (t.v.) og Ryan Giggs er to av fem spillere Ole Gunnar Solskjær ville hatt med på sitt drømmelag i five-a-side. Seg selv ville han satt inn som superinnbytter de siste fem minuttene. Foto: Toby Melville, Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det engelske fotballforbundet har en fast spalte de kaller «Friday Fives» der en fotballpersonlighet velge ut sitt drømmelag i five-a-side, altså én keeper og fire utespillere.

Denne uka har turen kommet til Molde-trener Ole Gunnar Solskjær. Han velger, ikke overraskende, å ta med seg spillere han kjenner godt fra treningsfeltet til Manchester United.

Solskjær velger en 1-2-1-formasjon. De største overraskelsene kommer i hver ende av banen - på keeper- og spissplassen. Først målmannen:

- Hvis det bare var five-a-side, ville jeg valgt Ben Foster. Han var utrolig på trening, så jeg velger Foster, sier Solskjær.

Foster var imidlertid ikke bedre på trening enn at han med få unntak forble benkesliter for United mellom 2005 og 2010. Sist sesong rykket han ned med Birmingham.

- Scholes kan gjøre alt Forsvarsvalget er mindre overraskende. Solskjær går for rå, nederlandsk kraft.

- Jaap Stam. Du kunne ikke komme forbi ham, det var helt umulig. Han hadde et godt skudd også, så han kunne scort mål i five-a-side.

På midtbanen er det heller ikke så mye nøling fra kristiansunderen.

- Jeg må ha med Scholesy (Paul Scholes), definitivt. Fordi han kan gjøre alt. Alt som kan gjøres på en fotballbane, kan han gjøre. Og på en five-a-side-bane hadde han ikke trengt å løpe så mye heller. Giggsy (Ryan Giggs) er også nødt til å være med på laget, sier Solskjær uten videre begrunnelse.

- Kommer inn de siste fem På spissplass vurderer han først en rein spiss, men justerer seg til en irsk overraskelse. Men vinnerinstinktet skal det i alle fall ikke mangle på i denne femmeren.

- Ruud (van Nistelrooy) var den beste avslutteren. Men - jeg tror jeg er nødt til å velge Roy Keane. Ja, de fire ville slått hvem som helst, sier Solskjær.

Og begrunner det noe overraskende valget med midtbanekrigeren Keane slik:

- I five-a-side vinner du ikke med angripere og spisser på laget. Forsvarere, arbeidsjern og noen spillere med ferdigheter. Scolesy, Giggsy, Keano, Jaap bak og Ben i mål. Jeg kommer inn de siste fem minuttene, sier den tidligere superinnbytteren Solskjær og ler.