FORRENS MENTOR: Ole Gunnar Solskjær og Vegard Forren har et nært og godt forhold, og alle i Molde følger spent på når midtstopperen forhåpentligvis får sin debut på Old Trafford i kveld. Men Solskjærs lojalitet er og blir i Manchester United - og derfor håper han Forren går poengløs i garderoben. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FORRENS MENTOR: Ole Gunnar Solskjær og Vegard Forren har et nært og godt forhold, og alle i Molde følger spent på når midtstopperen forhåpentligvis får sin debut på Old Trafford i kveld. Men Solskjærs lojalitet er og blir i Manchester United - og derfor håper han Forren går poengløs i garderoben. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Solskjær velger United foran Forren

- Nå må han stå på egne bein.

I fotballstudio klokka 21: Manchester United - Southampton

LA MANGA/OSLO (Dagbladet): - Ole Gunnar har betydd alt for meg, uttalte Vegard Forren da Premier League-drømmen endelig ble realisert.

I kveld kan han få ilddåpen mot sin gamle favorittklubb Manchester United, foran 75 000 tilskuere på Old Trafford.

På La Manga kommer hele Molde-laget til å sitte klistret foran TV-skjermen og følge med sin gamle lagkamerat. Men Forren kan ikke regne med noen støtte fra Solskjær akkurat i kveld - for når det gjelder Manchester United er Molde-manageren kompromissløs.

- Jeg håper United vinner, sånn er det bare. Jeg holder med Manchester United, sier Solskjær til Dagbladet.

- Kan bli en kamp som passer ham
Han har ikke snakket med Forren den siste tida, bare skrevet meldinger. Budskapet fra Molde-sjefen har vært tydelig:

- Nå har du dratt ut i den store verden, så nå er det på tide at du står på egne bein.

Det er gjerne lettere sagt enn gjort når motstanderen heter Robin van Persie eller Wayne Rooney. Men Solskjær har aldri tvilt på Forrens kvaliteter, han brukte opp de fleste superlativene om midtstopperen sin i Tippeligaen sist sesong, og han er overbevist om at 24-åringen også duger i Premier League.

I kveld handler det i all hovedsak om å forsvare seg for Southampton, og ryste United på kontringer. Det kampbildet egner seg godt for Forren, tror Solskjær.

- Jeg håper selvfølgelig at Vegard spiller bra. Og jeg tror det kan bli en kamp som passer ham. Når Southampton blir satt under press og må ligge bakpå, kan han få vist fram luftstyrken sin og den gode defensive spilleforståelsen, sier Solskjær. 

Samtidig kan det være en utakknemlig oppgave å være motstander på Old Trafford om United har dagen. Robin van Persie har allerede banket inn 18 ligamål, og trenger i snitt 98 minutter per scoring.

Javier Hernandez er ikke så mye dårligere med scoring hvert 107. minutt, mens alle vet hva Wayne Rooney er kapabel til når det først stemmer.

- Du vet du må møte Rooney, van Persie, Chicharito og Welbeck - det kunne selvfølgelig vært mye lettere. Men sånn er det. Og samtidig må det være en veldig stor opplevelse å spille sin første kamp i Premier League på Old Trafford, sier Solskjær, og snakker av erfaring.

Molde imponerte
Molde-sjefen fikk i dag se laget sitt slå kinesiske Shanghai 3-2 i tredje og siste treningskamp i Copa del Sol, etter tap i de to første.

TØFF DEBUT: Men Solskjær tror kampbildet på Old Trafford kan slå heldig ut for Forren.  Foto: Lars Anders Vestad, Romsdals Budstikke
TØFF DEBUT: Men Solskjær tror kampbildet på Old Trafford kan slå heldig ut for Forren. Foto: Lars Anders Vestad, Romsdals Budstikke Vis mer

Tippeligamesteren fra 2011 og 2012 var gode gjennom hele kampen, og ble bare enda bedre da Shanghai mot spillets gang gikk opp i 1-0.

17 år gamle Eirik Hestad viste gode takter med ballen på midtbanen og var sentral i oppbyggingen av angrepet som ga 1-1. Han satte opp Knut Olav Rindarøy på venstrekanten, og ballen ble slått inn foran mål, der Magne Simonsen presset en Shanghai-forsvarer til å sette ballen i eget nett. Da var det spilt en snau halvtime.

Kampens store øyeblikk kom to minutter etter pause:

Molde spilte seg ut bakfra, og ballen gikk på én og to berøringer hele veien mellom Rindarøy, Eikrem, Berget og Mostrøm. Keeper reddet avslutningen fra svensken, men Daniel Chima var våken på returen og satte inn 2-1.

Magne Hoseth økte til 3-1 på straffespark etter at Jo Inge Berget ble felt, før Shanghai reduserte til 2-3 etter 83 minutter.

- Vi har hatt stigning i turneringa, og er blitt bedre og bedre. Det er også poenget. Kampen i dag viser at laget har trua på seg selv. Det var mange gode pasninger og bevegelser, som viser at vi er på rett vei, sier Solskjær.

- Det som gleder meg mest er at vi er trygge i pasningsspillet. Men jeg ser også at vi noen ganger blir for trygge, vi må også true bakrom litt mer, og jobbe mer med å slå gjennombruddet når sjansen er der. Uansett var det veldig mye positivt.

Solskjær sier det er mange som maser om en erstatter for Vegard Forren, men det er lite trolig.

- Vi hentet en erstatter allerede i fjor, da vi hentet Even Hovland. De som sier at vi vil savne venstrebeinet til Vegard har rett i det - det er et av de beste i Europa, sier han.