I LÆREMESTERENS FOTSPOR?: Ole Gunnar Solskjær sier til Marca at hans store drøm er å trene Manchester United en gang i fremtiden. Her sammen med dagens manager Sir Alex Ferguson i 2010. Foto: AP Photo/Jon Super
I LÆREMESTERENS FOTSPOR?: Ole Gunnar Solskjær sier til Marca at hans store drøm er å trene Manchester United en gang i fremtiden. Her sammen med dagens manager Sir Alex Ferguson i 2010. Foto: AP Photo/Jon SuperVis mer

Solskjær vil bli United-manager

Men tror ikke Ferguson kommer til å gi seg med det første.

(Dagbladet): Det sier Molde-treneren i et intervju med Marca.

- Det høres kanskje litt dumt ut, men drømmen min som trener er å lede Manchester United, sier 39-åringen til den spanske sportsavisen.

Solskjær tror Sir Alex Ferguson (71) kommer til å fortsette til han er minst 74 år. Molde-treneren er ikke snau i sin hyllest av sin tidligere sjef, og innrømmer at alt han kan om det å trene et fotballag har han lært fra skotten.

- Må velge en med personlighet
Likevel er det forskjeller på «the baby-faced assassin» og United-sjefen.

- Vi har nok en litt forskjellig mentalitet. I tillegg er vi fra to forskjellige generasjoner og to forskjellige land. Dessuten klarer jeg å slappe av når jeg er på ferie, det tror jeg ikke Ferguson gjør, sier Solskjær.

Kristiansunderen oppfordrer United til å trå varsomt når de skal finne Fergusons erstatter.

- Styret blir nødt til å velge en manager med personlighet, en som er født som et konkurransemenneske, mener Solskjær, og peker på at man som tidligere Manchester United-spiller har en fordel på trenermarkedet.

- Steve Bruce, Roy Keane og Mark Hughes har alle hatt suksess som managere, og alle tre har spilt under Ferguson på Old Trafford.

Kunne tenkt seg et spansk lag
Det er ikke bare Ferguson som får skryt. Også Solskjærs tidligere lagkamerat Cristiano Ronaldo blir beskrevet i god ordelag.

- Han er en fantastisk fyr. Han kom til United som 17-åring, og jeg så ham bli en mann som lærte seg å ta ansvar - både på banen og i garderoben.

Ronaldo kommer til å spille en sentral rolle når han møter gamleklubben med Real Madrid i morgendagens storoppgjør i Champions League. Solskjær håper på United-seier, men ikke uten å håpe for noe godt for Ronaldo.

- Til syvende og sist tror jeg kampen blir avgjort av et øyeblikks magi fra Robin van Persie eller Cristiano Ronaldo. 4-3 til United og hattrick av Ronaldo hadde vært fint.

Som spiller møtte Solskjær spanske lag flere ganger. Han mener ligaen har tatt store steg de siste årene, og at den nå er verdens beste.

- I Spania har du Barcelona, som er på en annen planet enn de andre lagene. Men du har også lag som Athletic, som slo ut Manchester United i Europa League i fjor.

På spørsmål om han har lyst til å lede et spansk lag en gang, er ikke Solskjær i tvil.

- Lede et spansk lag? Gjerne det.