Solskjær vil bryte Sir Alex-«forbannelsen»

Hvis ikke går det dårlig med Molde i år.

KLUBBENS DYRESTE:Ole Gunnar Solskjær presenterer Even Hovland som Moldespiller. - Jeg vet Molde har prøvd å signere Even i tre år. Jeg greide det på bare ett, sa Solskjær eplekjekt om sin nyeste ervervelse. FOTO: Erik Hattrem / Dagbladet
KLUBBENS DYRESTE:Ole Gunnar Solskjær presenterer Even Hovland som Moldespiller. - Jeg vet Molde har prøvd å signere Even i tre år. Jeg greide det på bare ett, sa Solskjær eplekjekt om sin nyeste ervervelse. FOTO: Erik Hattrem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): Det er antatt at Molde har betalt Sogndal rundt åtte millioner kroner for Even Hovland.

Han signerte i dag en treårskontrakt,  og Molde-manager Ole Gunnar Solskjær sier han forstår at både Hovlands lønningspose og overgangssum er interessante opplysninger.

- Jeg kan ikke svare på hvorfor det har blitt et slik hemmelighetskremmeri rundt overgangssummer og lønn. Men jeg vil påstå at spekulasjonene rundt overgangssummer i pressen, er veldig presise og nær virkeligheten, sier Solskjær til Dagbladet.
Molde eneste alternativ Det som ikke har vært særlig presist, er spekulasjonene om den store interessen for Hovland fra Dagestan. Anzji Makhatsjkala skal i flere omganger ha bydd på Hovland, det benekter imidlertid 22-åringen fra Vadheim i Sogn og Fjordane.

- Russland var aldri et alternativ for meg. Det er bare Molde som har levert et konkret bud. Så Moldes prestasjoner og utfordringen det vil bli å spille seg inn på laget, var motivasjonen for denne overgangen. Både jeg og Sogndal har lenge vært enige om at jeg nå skal ta et steg videre, sier Hovland.
Hovland skal etter det Dagbladet kjenner til ha forhandlet seg frem til personlige betingelser ingen tidligere Molde-spillere før har sikret seg, men det er først og fremst ikke størrelsen på lønna, men klausuler myntet på fremtiden. Hovland innrømmer at han tenker karrierebygging og landslag ved å velge Molde.

- Nå er det min karriere som spiller som har førsteprioritet, så får jeg heller samle penger senere i karrieren, om det skulle bli behov for det, sier han.
Stor fremtid - nytt gull Ole Gunnar Solskjær mener at Hovland vil bli en fremtidig mann for landslaget før én av de større klubbene ute i Europa blir neste arbeidsgiver.

- Even er en ledertype som ikke velger Molde for penger og fint vær. Jeg håper store klubber kommer på banen og kjøper ham i fremtiden. Han er absolutt en mann for landslaget, noe også Drillo har signalisert, sier Solskjær, som tror Molde er bedre rustet til å vinne sereien enn på samme tid i fjor. - Denne sesongen har Molde langt bedre sjanser til å vinne gullet enn i fjor, da vi faktisk vant det, sier han. At Hovland etter to tidligere havarerte overganger endelig har Molde-drakt på seg, får Solskjær til å bruse ørlite granne med fjærene.

- Jeg vet at Molde har prøvd å kjøpe Even i tre år. Jeg greide det på bare ett år, sier han med et demonisk glis om munnen. Et demonisk glis som avslører en fandenivoldsk innstilling til kampen om å bli klubben som tar over hegemoniet etter Rosenborg og forsvarer et seriegull.

- Jeg har gledet meg veldig mye til årets sesong. Om jeg ser tilbake på spillerkarrieren min, var andresesongen min i Manchester United elendig. En United-supporter fortalte meg for leden, at samtlige av Alex Fergusons spillere som har prøvd seg som trenere, har gjort det knallbra i sin første sesong for så å mislykkes i sin andre. Så får vi se da, om jeg kan bryte den forbannelsen, sier Solskjær.
Kunstige priser Først 16. januar skal Solskjær lede de første spilløktene med laget. Frem til da, skal han jobbe på kontor og planlegge en sesong med kvalifisering til Champions League.

- Frem til spilløktene begynner skal jeg se gjennom treningsplanene, snakke med agenter og klubber. Det er nødvendig å la spillerne trene alternativt frem til da, de må koble seg av fra fjoråret og klargjøre seg for en lang, krevende og spennende 2012-sesong, sier han.
Selv om han ikke vil si hvor stor mye penger Molde nå skal overføre til Sogndal, skjuler han ikke at Hovland har vært en kostbar investering for en Tippeligaklubb med normalbudsjett.

- Jeg mener at enkelte norske klubber har priset spillerne sine kunstig høyt, i den tro at Molde har mye penger. Men både jeg og Molde er fornøyd med Even Hovlands overgang, og jeg tror også Sogndal er godt fornøyd. Det viktige her, er at pengene blir brukt hjemme i Norge. Hadde Even sagt nei til oss, måtte vi gått for en utenlandsk midtstopper, sier Solskjær.

BYTTER DRAKT: Even Hovland (t.h.), og Moldes Vini Dantasi fjorårets oppgjør på Fosshaugane mellom Sogndal og Molde på Fosshaugane.
Foto: Tor Yttri / Scanpix
BYTTER DRAKT: Even Hovland (t.h.), og Moldes Vini Dantasi fjorårets oppgjør på Fosshaugane mellom Sogndal og Molde på Fosshaugane. Foto: Tor Yttri / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer