Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær vil helst ikke plukke ut enkeltspillere. Men han gjør et unntak for Ruben Gabrielsen

Stemples som klasse.

ET HODE HØYERE: Det ble rivaltap mot RBK i helga, men Moldes Ruben Gabrielsen (øverst) har hatt en meget oppløftende vårsesong.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
ET HODE HØYERE: Det ble rivaltap mot RBK i helga, men Moldes Ruben Gabrielsen (øverst) har hatt en meget oppløftende vårsesong. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- RUBEN VIL NÅ LANGT, sier Ole Gunnar Solskjær, og jeg tenker, jøss, det kom overraskende.

Det er jo ikke mer enn et minutt siden han sa at han synes det er urettferdig å plukke ut enkeltspillere på denne måten, det er jo fotball det handler om, laget og samhandlingen. Men Molde-treneren er sånn også, han forsnakker seg gjerne i glede.

Og bare han tenker på Ruben Gabrielsen blir han glad.

I FORRIGE UKE ble 24-åringen i Moldes forsvar (kan brukes til høyre som både back og stopper) nok en gang innkalt av Per-Mathias Høgmo, til troppen som skal møte Island i morgen og Belgia på søndag. Landslagsdebuten har han ennå ikke fått, men den kan fort komme de neste dagene.

Det forteller at Solskjærs ros er mer enn vennlighet mot egen spiller.

Ruben Gabrielsen har tatt enorme steg siden han gikk til Molde sommervinduet 2014.

Og han ser ikke ut til å stoppe.

-  VOLDSOM UTVIKLING, er Solskjærs oppsummering på det han har sett siden han kom tilbake til Aker Stadion i fjor høst.

-  Ruben er fantastisk både på og utenfor banen. Og det er derfor jeg sier han vil nå langt, gutten har det som skal til.

- Det er veldig artig å se.

Samtidig passer det Moldes forretningsmodell helt perfekt.

- Ja, ideen vår er å utvikle unge spillere, sier Molde-treneren.

- Vi vil ha spillere som skjønner at det er opp til dem selv hvor gode de kan bli. Og når der gode nok, da selger vi dem.

DET ER DET SOM HETER heter «job well done».

Og Ole Gunnar Solskjær ser mer nå enn sist han var i Molde. Fordi han er tettere på. En fridag i uka er alt han unner seg, som oftest dagen etter kamp. Ut over det kjører han tur/retur Kristiansund og gjør unna mye arbeid i kontoret på fire hjul.

- Jeg er mer på nå enn sist jeg var her, sier han.

- Det er flere årsaker til det. Jeg føler det er utviklende for meg sjøl og at laget blir mer meg når jeg er tettere på. Forrige gang, og for så vidt i Cardiff også, ble det for mye «Demps» (Mark Dempsey, nå Haugesund), mens jeg involverte meg i alt annet som har med en fotballklubb å gjøre.

Den typen prioriteringer flytter fort fokus vekk fra fotballbanen. Det blir mer management enn det managementet er ment å tjene og utvikle - laget, spillerne og spillet. Og selv om det gikk veldig bra sist han var på Aker Stadion gikk det rett i potta da han debuterte i Premier League.

ER MAN KLOK lærer man av sånt.

- Det blir fort for mye av «det andre» og det kan føre til for lite fokus inn mot laget, forklarer Solskjær.

- Derfor har jeg bestemt meg for å være den treneren jeg var i Manchester United (reservene), jeg vil være mer involvert på feltet. Og det er ikke bare bra for dem, det er bra for meg og.

- Å være tettere på spillerne gir meg energi.

Norge møter Island på Ullevaal i kveld. Avspark er 19.45, og kampen vises på Max.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!