Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær vil kjempe om e-cupplassene

- Rosenborg og Vålerenga vil nok være favoritter.

FØRSTE DAG PÅ JOBB: Ole Gunnar Solskjær hadde sin første arbeidsdag som Molde-manager i dag. Pressekonferanse var en av dagens oppgaver.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix
FØRSTE DAG PÅ JOBB: Ole Gunnar Solskjær hadde sin første arbeidsdag som Molde-manager i dag. Pressekonferanse var en av dagens oppgaver. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix Vis mer

Ole Gunnar Solskjær må ha en håndfull nye klassespillere inn i stallen sin dersom Molde skal fremstå som et topplag allerede kommende sesong.

Det er en erkjennelse Solskjær selv tar innover seg. Signeringene har foreløpig latt vente på seg. Solskjær jekket derfor selv ned forventningene et par hakk under sitt første møte med pressen som Moldes nye manager.

I dag hadde han sin første dag på jobben. Han mener at Molde bør være med og slåss i toppen — men om plassene bak Rosenborg og Vålerenga.

Forhandler Kommende onsdag håper Solskjær å ha inngått kontrakt med noen av de fire-fem spillerne klubben for tiden har samtaler med. Onsdag er også første treningsdag med Molde FK. Der skal noen av de nye være på plass.

Han ønsker ikke å snakke om navn før alt er klappet og klart, men det har vist seg at det ikke er bare å ta en telefon og regne med å få fast fisk på første forsøk.

Noen navn skal være nesten klare - som Moldegutten Magnus Wolff Eikrem (Manchester United) og Davy Claude Angan (Hønefoss), som har vært gjennom den medisinske testen. Det spekuleres også i Christer Kleiven (Start) og Kjetil Wæhler (AaB).

Drøye to måneder før seriestart har Solskjær mange hull å tette. Ikke minst gjelder det en ny midtspiss der plassen står tom etter toppscorerne Mame Biram Diouf (2009) og Baye Djiby Fall (2010).

- Selv har jeg stor tro på David Chima i år, sier Solskjær til NTB.

Forventninger I Molde er det skyhøye forventninger til hva Solskjær kan utrette.

- Forventningene bygger på hans tidligere meritter som fotballspiller, men med de spillerne Molde FK har i dag, vil ikke laget kunne komme høyere enn midt på tabellen. Så spørs det hva klubben kan skaffe av forsterkninger før sesongstart, sier Trond Hustad, sportssjef i lokalavisen Romsdals Budstikke, til NTB.

Solskjær selv er ikke redd for forventningspresset.

- Jeg har vært vant til høye forventninger under Alex Ferguson hver eneste dag. Jeg vil gjøre mitt ytterste for at Molde FK skal bli en bedre klubb. Jeg ser virkelig fram til å starte opp nå, sier Solskjær.

RBK og Vålerenga 37-åringen tror Rosenborg og Vålerenga også i år vil være store favoritter i den norske toppserien.

Målet hans er mer ambisiøst på sikt. I løpet av de tre og et halvt årene han har bundet seg til Molde, har han tenkt å hente hjem seriegullet.

- Jeg har vunnet serien noen ganger i England og vet hva det betyr for spillerne. Det er et absolutt mål å vinne serien med Molde FK, sier Solskjær til NTB.

Så veldig mye konkret om hvilken spillestil Molde vil benytte seg av for å komme dit, hadde Solskjær ikke å meddele pressen - bortsett fra fleksibilitet og rotasjoner i de to fremste lagdelene, hurtig spill langs bakken, hard jobbing og sterk lojalitet.

Og i tillegg til å snakke om uavklarte spillerkjøp, snakket han også om muligheten for å tette noen hull med innleide av spillere fra Manchester United.

Ikke på plass Mangt er derfor ikke på plass for Ole Gunnar Solskjær foreløpig. Heller ikke privat. Han har flyttet til Kristiansund og skal pendle den drøye timen hver vei til Molde.

Flyttelasset er ankommet fra England, men familien har ikke hatt tid til å flytte inn i sitt nye hus på Innlandet ennå.

- Det var en god følelse å komme hjem igjen, selv om det ikke var enkelt å flytte fra Manchester, sier Solskjær.

Den siste tiden merket han at tankene var mer i Norge enn i Manchester. Dermed ble det også vanskeligere å jobbe for United. — Nå skal det bli godt å komme i gang her, sier Solskjær.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling