1-0: Fredrik Aursnes satte iskaldt inn 1-0 til Molde over Brann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
1-0: Fredrik Aursnes satte iskaldt inn 1-0 til Molde over Brann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Solskjær viste sin genialitet, Demidov raste, mens Aursnes straffet læremesteren

Molde slo Brann etter at Fredrik Aursnes fikk hull på byllen. Men unggutten er ikke sikker på om det var han som egentlig skulle ta straffa.

• Molde - Brann 2-0 (0-0)

(Dagbladet): Molde ble satt ettertrykkelig på plass borte mot Odd i Skien 16. mai og trengte tre poeng mot Brann for å unngå å se Rosenborg dra ifra helt i toppen.

Ole Gunnar Solskjærs menn imponerte ingen hjemme mot Brann, men gjorde det et topplag bruker å gjøre. Åtte minutter før slutt satte Fredrik Aursnes inn 1-0 etter at innbytter Eirik Hestad skaffet straffesparket. Like etter doblet Fredrik Gulbrandsen, også han innbytter, ledelsen med en heroisk enkeltmannsprestasjon.

Solskjærs taktiske grep og bytter ble avgjørende i en kamp hvor Brann-trener Lars Arne Nilsen ble straffet av eleven som han selv avlet fram i Hødd.

Vadim Demidov ble for het i toppen og sein i duellen da han sparket ned Eirik Hestad i straffefeltet like før slutt og var rasende da straffen ble idømt.

Unggutten Aursnes ble plukket ut som straffeskytter i Hødd av daværende Hødd-trener Lars Arne Nilsen da han så vidt hadde begynt på videregående. Aursnes, som scoret mot nettopp Brann i semifinalen i cupen som 16-åring i 2012, scoret det viktige førstemålet da Brann gikk på et sedvanlig tap på Aker Stadion.

- Ikke peiling på hvem som skal ta straffa Sedvanlig Brann-suksess ble det også på Aursnes, som herjet og slo ut Brann som Hødd-spiller i cupen i 2012 og i begge kampene i OBOS-ligaen i fjor. Moldes midtbaneelegant kunne også smile over å ha vunnet duellen mot tremenningen og Brann-spiller Sivert Heltne Nilsen.

- Det er vanskelig å bryte ned elleve mann på egen banehalvdel, men vi klarte det heldigvis til slutt. Det var deilig. Det var kjekt å slå Sivert og Lars Arne også, sier Aursnes til TV 2.

- Det var tilfeldig at jeg fikk ta straffe. Vi bestemte det ute på bana. Jeg meldte meg til å ta straffa. Jeg har ikke peiling på hvem som skal ta straffa, egentlig, sier unggutten karakteristisk.

Solskjær forklarer hva som faktisk var straffeinstruksene.

DUELLEN: Branns Sivert Heltne Nilsen og Moldes Fredrik Aursnes er tremenninger og spilte sammen i Hødd. I dagens duell kunne Aursnes smile bredest.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
DUELLEN: Branns Sivert Heltne Nilsen og Moldes Fredrik Aursnes er tremenninger og spilte sammen i Hødd. I dagens duell kunne Aursnes smile bredest. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Eidur Gudjohnsen var førstevalget fra straffemerket, men han var byttet ut. Da var det opp til spillerne å bestemme. Fredrik er modig og offensiv og har lyst til å ta straffer. Sånne typer liker jeg. Han hadde en forferdelig bom forrige uke da han sklei, men i dag satt den, sier Solskjær og smiler.

Tam start I 1. omgang lyktes Lars Arne Nilsen og Brann godt med sin kampplan. Bergenserne lå lavt og kompakt og forhindret Molde i å skape store målsjanser, selv om Ole Gunnar Solskjærs menn hadde ballen desidert mest.

Molde presset på, men Brann forsvarte seg godt og var i tillegg farlige på kontringer. Like før pause holdt Kristoffer Barmen på å kontre inn ledelse til gjestene, men Andreas Linde reddet avslutningen. Molde fikk på sin side svært lite ut av sitt store ballinnehav. 0-0 sto seg til pause.

Den store dramatikken og de store sjansene uteble også etter hvilen. Etter 69 minutter hadde Fredrik Aursnes et godt volleyforsøk, men Brann-keeper Alex Horwath hang med på notene.

Avgjørelsen Men så, i det 82. minutt, fikk Molde straffespark. Vadim Demidov ble for het i toppen og sein i duellen da han sparket ned Eirik Hestad i straffefeltet.

Fredrik Aursnes holdt hodet kaldt, gjorde alt rett og sendte Molde i ledelsen.

Like etter doblet innbytter Fredrik Gulbrandsen Moldes ledelse. Hurtigtoget driblet seg fri langs høyrekanten, kjempet seg forbi Brann-forsvarerne og lurte inn 2-0 til Molde. Dermed var kampen avgjort og Molde tok tre poeng.

FORNØYD: Molde trener Ole Gunnar Solskjær fikk resultatet han var ute etter mot Brann.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
FORNØYD: Molde trener Ole Gunnar Solskjær fikk resultatet han var ute etter mot Brann. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.