<strong>RÅDVILL:</strong> Ole Gunnar Solskjær måtte lide seg gjennom 90 smertefulle minutter på Ullevaal stadion i kveld. &nbsp;Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
RÅDVILL: Ole Gunnar Solskjær måtte lide seg gjennom 90 smertefulle minutter på Ullevaal stadion i kveld.  Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Solskjær ydmyket i Molde-fadese: - Magien er borte

Suksesshistorien om Ole Gunnar Solskjær begynner å slå sprekker. Etter at Molde i kveld tapte for femte gang på seks kamper i 3-0-nederlaget for Vålerenga, opplever 43-åringen trenerkarrierens største krise. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • VIF - Molde 3-0 (2-0)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): - Som trener er du fem-seks kamper unna sparken hvor som helst, uttalte Ole Gunnar Solskjær i en Magasinet-sak som sto på trykk lørdag.

Da ordene kom fra Molde-trenerens munn til Dagbladets journalist utenfor Aker Stadion, hadde han nok aldri forestilt seg at laget hans skulle gå på sitt femte tap på seks kamper like etter publiseringstidspunktet. Det er dog den smertefulle realiteten for Solskjær etter at Molde gikk fullstendig i oppløsning foran 12 000 tilskuere på nasjonalarenaen i hovedstaden.

- Vi hadde en keeper som var god, det kunne vært flere enn de tre. Vi har ikke tid til å tenke på neste sesong nå, vi er nødt til å begynne å ta poeng og snu denne trenden her fortest mulig, sier Solskjær til Dagbladet.

Solskjærs største nedtur

Han må selv ta hovedansvaret for Moldes katastrofale resultater. I kveld virket Solskjær rådvill både før og under det flaue 3-0-nederlaget. Laguttaket bar preg av desperasjon, med en sentrallinje blottet for kontinuitet, innarbeidede relasjoner og spillere med selvtillit. Underveis endret Solskjær også formasjon flere ganger. Det skapte mer usikkerhet enn trygghet, noe Mohammed Abdellaoue, Simon Larsen og Ghayas Zahid utnyttet med hver sin scoring for Vålerenga.

<strong>YDMYKELSEN:</strong> VIF utklasset Molde på Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
YDMYKELSEN: VIF utklasset Molde på Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

- Det er vanskelig å si hva som er hovedgrunnen til at resultatene er som de er, men mangelen på kontinuitet er en av dem. Det er en del av forklaringen, men jeg skal ikke komme med noen unnskyldninger. I dag føler jeg med gutta. Jeg vet hvor mye de vil. Når du begynner å tvile, kommer du for seint i mange situasjoner, og da får du resultater imot deg i Tippeligaen, sier Solskjær.

Nedturen kommer etter at historien om de 41 første årene i Solskjærs liv handlet nærmest utelukkende om suksess. De to siste er derimot en dyster fortelling om et mislykket opphold i Cardiff og en fotballmessig katastrofal start på comebacket som Molde-trener.

Etter å ha ledet blåtrøyene til sitt første seriemesterskap på 100 år i 2011, forsvart gullet sesongen etter og deretter vunnet cupen, var forventningene skyhøye til romsdalingene foran den inneværende utgaven av Tippeligaen. Grunnen var enkel: Solskjær var tilbake i sjefsstolen på «Røkkeløkka» etter avskjeden i Wales.

Til Fotball-Norges store overraskelse er returen i stedet blitt til en sportslig krise 18 runder seinere. Etter NM-exiten mot 2. divisjonslaget Stjørdals/Blink 3. mai, har Molde bare vunnet to ganger under Solskjærs ledelse på de siste 12 tippeligaforsøkene.

Nær tippeligabunnen

Før kveldens oppgjør mot et «Ronny Deila-vitalisert» Vålerenga hadde presset fra omgivelsene for lengst bygget seg kraftig opp. Fansen har ikke bare kritisert de elendige resultatene, men også refset det som blir karakterisert som en manglende åpenhet fra klubbens side.

Etter 3-0-tapet i Oslo er situasjonen brått blitt enda verre. Med en 9. plass forteller tabellen at det nå er kortere vei til nedrykk enn medalje for det som var en av ligaens største gullfavoritter for bare fem måneder siden. Det får også enkelte til å sende syrlige stikk til Solskjær, og en av dem er sunnmøringen John Arne Riise.

«Molde er ikke til å kjenne igjen. Tafatte. Den såkalte Solskjær-magien er borte for lengst», skriver 35-åringen på Twitter.

VIF-opptur

For Vålerenga er tabellsituasjonen enda verre, men formen er derimot en helt annen: Etter over to måneder uten seier, står hovedstadslaget med sju poeng av ni mulige etter at Deilas ansettelse ble offentliggjort 13. juli.

Offisielt begynner ikke den tidligere Celtic-manageren i jobben før på nyåret, og det er fremdeles Kjetil Rekdal som er hovedtrener, men det er ingen hemmelighet at Deila figurerer heftig i kulissene.

I pausen på kveldens kamp var porsgrunnskaren også ute på Ullevaal-matta og mottok en unison hyllest fra Klanen. Det er ikke rart de sulteforede tilhengerne er begeistret, for Deilas bidrag har gitt umiddelbar effekt. Etter noen uker på nedrykksplass er Vålerenga nå på trygg grunn etter en glitrende kollektiv opptreden hvor en lettbeint Abdellaoue, dødballtung Larsen og leken Zahid spikret seieren med hver sin scoring.

Utrolig nok er det også Solskjær som kan prise seg lykkelig for at det bare ble med de tre målene. For sifrene kunne fort vært langt styggere. Så gode var Vålerenga og så hjelpeløse var Molde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer