Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær ydmyket med 0-4: - Det er skuffende

Sarpsborg herjet med Molde.

FIKK BANK: Molde og trener Ole Gunnar Solskjær tapte 0-4 mot Sarpsborg.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FIKK BANK: Molde og trener Ole Gunnar Solskjær tapte 0-4 mot Sarpsborg. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sarpsborg - Molde 4-0 (2-0)

(Dagbladet): Et heltent Sarpsborg 08-mannskap overkjørte til tider over Molde og vant til slutt 4-0 på Sarpsborg stadion.

Kampen endte hakket verre enn Ole Gunnar Solskjærs Molde-debut i mars 2011: 0-3-tap på samme arena.

- Det er skuffende. Vi er et ungt lag og vi må bli bedre enn dette allerede i neste runde. Det er nok ikke 4-0-forskjell. Vi slipper inn mål på tre dødballer og vi må gjøre mindre bra i begge ender av banen. Vi må være tøffere og sterkere i feltet, sier Solskjær til TV 2.

Sarpsborg-spiss Pål Alexander Kirkevold var kampens store spiller med to mål og han drev til tider et rosakledd Molde-forsvar til vanvidd. 25-åringen trengte bare 30 sekunder på å vise seg fram.

- Det en veldig god følelse. Vi scorer tidlig og da må Molde jakte scoring. Vi er en hard gjeng. Nå begynner det endelig å løsne, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke til TV 2.

Pangstart Sarpsborg 08 tok nemlig ledelsen omtrent rett fra avspark - og satte et støkk i gjestene etter halvminuttet. Kirkevold tok saken i egne hender og sendte i vei et kjempeskudd fra rundt 25 meter. Fra litt skrått hold, ut mot venstre, sendte han i vei en fantastisk avslutning som lurte seg i det lengste hjørnet bak en sjanseløs Molde-keeper Ethan Horvath.

Dermed sto det 1-0 i høstværet.

Sarpsborg var effektive på eget gress, og økte til 2-0 etter 25 minutter. Et frispark fra venstre ble slått inn i feltet. Ballen havnet først på hodet til Sigurd Rosted, før den gikk via Moldes Harmeet Singh og i lengste det lengste hjørnet til 2-0.

54 minutter var spilt da Kirkevold viste seg fram på nytt, og avgjorde kampen. Spissen skaffet et straffespark - og satte selv inn 3-0-målet.

KAMPENS SPILLER: Sarpsborgs Pål Alexander Kirkevold med to mål.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KAMPENS SPILLER: Sarpsborgs Pål Alexander Kirkevold med to mål. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Molde yppet seg litt utover i 2. omgang, men uten å skape det helt store. Mo Elyounoussi var nære etter 66 minutter, men et langskudd fra rundt 25 meter gikk rett utenfor vinkelen.

Bare minutter seinere var angriperen frampå igjen, men keeper Anders Kristiansen fikk en fot på ballen.

Ett minutt før slutt pirket Tor Øyvind Hovda inn 4-0 og gjorde ydmykelsen av Molde komplett.

Flere skader Ole Gunnar Solskjær hadde lite å juble for (også) i ettermiddag. Ikke nok med tap, men etter 25 minutter måtte spissen Mushaga Bakenga byttes ut med det som så ut til å være et vondt bein.

Inn kom spissveteran Eidur Gudjohnsen, men etter 65 minutter måtte også islendingen byttes ut med skade.

Sarpsborg og trener Geir Bakke ser ut til å ha fått sving på laget etter en svak serieåpning. Mannskapet tok bare tre poeng på årets fem første kamper, før de vant 4-1 mot Start i forrige serierunde.

Molde sto med fire seirer og to uavgjort så langt i år, og det første tapet kom noe overraskende med hele 0-4 på Sarpsborg stadion.

Hele Norges coronakart