Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær ydmyket Rekdal og forverret VIF-krisa: - Sjelden man ser sånt i Norge

Mushaga Bakenga var omsider tilbake, mens Eidur Gudjohnsen herjet da Molde banket Vålerenga 4-0.

HERJET: Molde ydmyket Vålerenga og vant 4-0 over bunnlaget. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HERJET: Molde ydmyket Vålerenga og vant 4-0 over bunnlaget. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Molde - Vålerenga 4-0 (2-0)

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjærs Molde mot Kjetil Rekdals Vålerenga ble aldri noen spennende duell. Kampen reflekterte og sementerte tabellsituasjonen som er nitrist for Oslo-klubben:

Mens Molde er nest best i Tippeligaen, poenget bak Rosenborg, er Vålerenga nest sist. Hadde ikke Sarpsborg 08 knust Start i Kristiansand, hadde hovedstadsklubben vært tabelljumbo.

Vålerenga var sjanseløse på Aker Stadion. Molde ydmyket VIF med sifrene 4-0 etter flere vakre scoringer i en kamp hvor den tidligere Barcelona-spilleren Eidur Gudjohnsen herjet som i glansdagene.

- Det Gudjohnsen gjør i forkant av 1-0-scoringen, er fotballkunst. Det er sjelden vi ser sånt i norsk fotball, utbrøt TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen.

- Bevegelsen og touchen der er Barcelona-klasse, supplerte Solskjær til TV 2.

Bakengas revansje Mushaga Bakenga følte seg utfryst av Solskjær og hadde ikke spilt et eneste eliteserieminutt før han startet dagens oppgjør mot Vålerenga. Solskjær satt, akkurat som i fjor høst, på tribunen i 1. omgang og fikk se Bakenga stå bak Moldes 2-0-scoring.

Men først og fremst kunne han glede seg over samarbeidet mellom Gudjohnsen og hans 19 år yngre makker Sander Svendsen på romsdalingens første mål.

Gudjohnsen flikket ballen elegant med hælen til Sander Svendsen, som banket til på direkten på Solskjær-vis og jublet for en drømmescoring av Molde.

Romsdalingene ga seg ikke før Vålerenga var slått med hele 4-0 etter at Joona Toivo og Petter Strand fullbyrdet ydmykelsen. Det gjorde VIF-trener Rekdal forbannet.

- Jeg måtte ut og lufte meg. Det er sjelden jeg har vært så skuffet og forbannet. Det skal jeg ærlig innrømme. Vi trøkker ikke til nok. Jeg tror ikke det var mange Molde-spillere som hadde det vondt i dag, for å si det sånn, sier Rekdal til TV 2.

- Vi blir ikke rundspilt fra start til mål, men gjør for mange feil. Vi lager en corner som er totalt unødvendig og et selvmål som ødelegger veldig. Da dreper vi oss selv. Det er trist. Nå skal vi prate ut og finne ut av dette, forteller Vålerenga-sjefen.

Gudjohnsen-show Etter 15 minutter fikk hele Aker Stadion se et stykke fotballkunst. Eidur Gudjohnsen viste de kvalitetene som fikk ham til Barcelona i 2006 da han på elegant vis flikket ballen med hælen til Sander Svendsen.

Samarbeidet mellom den islandske 37-åringen og den norske 18-åringen var perfekt, for «Super-Svendsen» skjønte hva Gudjohnsen planla og banket ballen til på direkten. Avslutningen var av Solskjær-klasse og suste som en markkryper i hjørnet fra 15 meter.

- Det ser ut som de har samarbeidet i 40 år. Det er et stykke fotballkunst. Det er sjelden vi ser slik i norsk fotball, utbrøt TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen.

Tjue minutter senere doblet hjemmelaget ledelsen. Per Egil Flo slo hardt inn foran mål. Der ventet Mushaga Bakenga, som headet ballen via Enar Jääger, som ble presset av Gudjohnsen, og i mål.

Gjestene fra Oslo var imidlertid ikke ufarlige de heller. Sander Berge hadde et farlig skuddforsøk etter 38 minutter, mens Ghayas Zahid var farlig frempå like før hvilen. 2-0 stod seg imidlertid til pause.

Mareritt for Vålerenga Rett etter pause havnet Bakenga alene med VIF-keeper Aslak Falch etter en smart pasning fra Svendsen. Bakengas skudd gikk via Falch og i en bue mot mål, men superveteranen Kjetil Wæhler reddet forsøket på streken.

Dernest skjøt Svendsen selv etter kvikt fotarbeid og en god avslutning, men den tidligere Hødd-keeperen reddet mesterlig. Det gjorde imidlertid rogalendingen ikke i det 65. minutt.

Petter Strand kombinerte med Svendsen på venstrekanten etter en kort corner og skjøt mot mål. Ballen gikk via Simon Larsen, slik at Falch ble satt ut av spill, og inn i nota.

To minutter før full tid la innbytter Joona Toivo på til 4-0 etter en ny assist fra Flo. Da begynte Solskjær å smile og le fra sidelinjen, mens Rekdal kjente på stikk motsatt følelser.

Dermed var det ingen tvil. Molde vant 4-0 og tok tre nye poeng mot Vålerenga, som er nest sist i Tippeligaen. Sarpsborg 08s storseier i Kristiansand reddet Rekdals elever fra å være tabelljumbo.

- Rekdal kommer til å erge seg over dette. De gir bort enkle mål på dødball. Det er for sløvt, oppsummerte VIF-legenden Freddy dos Santos under TV 2s Fotballkveld.

TILBAKE: Mushaga Bakenga fikk endelig spille for Molde igjen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TILBAKE: Mushaga Bakenga fikk endelig spille for Molde igjen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!