FLEIP ELLER FAKTA?: Til Daily Mail sier Ole Gunnar Solskjær at han med sikkerhet kan fastslå at én eller to av spillerne hans ikke vil være like gode neste sesong, fordi de har for høye tanker om seg selv. Spørsmålet er om Molde-manageren virkelig mener det - eller om det er en triks for å holde spillergruppa på tå hev. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FLEIP ELLER FAKTA?: Til Daily Mail sier Ole Gunnar Solskjær at han med sikkerhet kan fastslå at én eller to av spillerne hans ikke vil være like gode neste sesong, fordi de har for høye tanker om seg selv. Spørsmålet er om Molde-manageren virkelig mener det - eller om det er en triks for å holde spillergruppa på tå hev. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Solskjærs advarsel minner om Fergies konvolutt-bløff

Skremte spillerne etter det første ligagullet.

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær kom med en oppsiktsvekkende advarsel til spillerne sine i et intervju med Daily Mail i dag. Molde-manageren varslet at én eller to spillere levde farlig kommende sesong, fordi de ikke hadde den rette mentaliteten.

- Jeg vet med sikkerhet at en eller to av disse spillerne ikke vil være like gode neste år. De tror de er big-time charlies (et engelsk uttrykk om en person som tror han står over alle andre). Så det betyr takk og farvel, sa Solskjær, ifølge den engelske tabloidavisa.

Advarselen minner mistenkelig om den sir Alex Ferguson kom med til spillergruppa si etter at Manchester United hadde vunnet sitt første ligagull på 26 år, i 1992/93-sesongen.

Lurte spillerne
Midt oppi all jubelrusen stilte Ferguson seg opp i garderoben og fikk spillernes oppmerksomhet. Så slapp han bomben:

- Jeg sa til dem: «Jeg har skrevet ned tre navn og lagt dem i en konvolutt. Det er de tre spillerne som kommer til å svikte oss neste sesong». Spillerne så på hverandre og sa: «Det er ikke meg!», har Ferguson i Daily Mirror.

Men det fantes ingen konvolutt. Ferguson hadde bløffet slik at seriegullet ikke skulle bli noen hvilepute for spillerne, og for å forsikre seg om at de fortsatt skulle være sultne.

Redaktør i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, Lars Morten Olsen, har også hørt historien om Fergusons fiktive konvolutt.

- Jeg var jo ikke akkurat flue på veggen, men historien forteller at den glade stemningen i garderoben dalte etterpå, og alle lurte på hvem Ferguson ikke trodde ville være der sesongen etter. Men det var en utspekulert bløff for å holde spillerne på tå hev. Det er en veldig god historie.

- Hva tenker du når du hører Solskjærs uttalelser om at én eller to spillere ikke vil være like gode neste år?

- Det er absolutt paralleller der, sier Olsen.

Nå er det selvsagt vanskelig å vite om Solskjær faktisk mente at han har et par big-time charlies i stallen sin, eller om det er et spill. Men han har som kjent plukket opp ting av Ferguson tidligere, som da han kopierte ligagull-talen etter at Molde hadde tapt 0-5 mot Haugesund i mai.

Ikke godt nok neste år
Keeper Espen Bugge Pettersen sier at Solskjær ikke har sagt direkte til spillergruppa at noen må ut.

- Generelt har han nevnt flere ganger at det vi har gjort i år, ikke vil holde til neste år. For de andre vil bli bedre i 2012, og da må vi gi enda mer gass for å holde dem bak oss, sier Bugge til Dagbladet.

- Så han har ikke snakket om noen lapper eller konvolutter?

- Nei, men han er rimelig klar på hva han ønsker framover, og hva det innebærer for oss. Man vet aldri hvordan spillerne reagerer på suksess. Noen vil se på det som en mulighet til å bli enda bedre, mens andre vil se på det som en hvitepute. Det er det siste han vil til livs.

Selv har Bugge Pettersen vært vant til å holde til på nedre del av tabellen i Tippeligaen, både med Molde i fjor og med Sandefjord i flere år før det.

- Jeg er trygg på at seriegullet ikke går til hodet på meg, sier han.

Bugge benkes
Faktisk har han allerede startet oppkjøringen til neste sesong, selv om to kamper gjenstår. Bugge har fått beskjed om at reservekeepern(e) skal få sjansen nå som gullet er sikret.

Elias Valderhaug og Knut Dørum Lillebakk er klubbens to andre målvakter.

- Reservekeeperen som har jobbet knallhardt bak meg i hele år fortjener muligheten. Nå som gullet er i boks, har Ole Gunnar muligheten til å teste ham ut for neste sesong.

- Og det lever du fint med?

- Jeg har alltid lyst til å spille, selvfølgelig, men jeg har vært innforstått med det lenge. Nå blir det tre uker med knalltøff jobbing, hvor jeg trener hardere enn jeg vanligvis har gjort. Jeg får tre ekstra uker gratis, sier Bugge Pettersen. 

LURTE SPILLERNE: Etter å ha vunnet sitt første ligagull med Manchester United, sa Ferguson til spillerne sine at han hadde skrevet ned tre navn og lagt dem i en konvolutt. - De tre kommer til å svikte meg neste sesong, sa Ferguson. Men det var en bløff. Foto:  AFP PHOTO/GLYN KIRK
LURTE SPILLERNE: Etter å ha vunnet sitt første ligagull med Manchester United, sa Ferguson til spillerne sine at han hadde skrevet ned tre navn og lagt dem i en konvolutt. - De tre kommer til å svikte meg neste sesong, sa Ferguson. Men det var en bløff. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer