Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik gikk det med Solskjærs signeringer i Cardiff

Solskjærs Cardiff-kjøp: Flopp, flopp og flopp

To av 17 kjøp er fortsatt i Cardiff. Med et par hederlige unntak, ble det få suksesshistorier blant Solskjær signeringer.

KJØPEBONANZA: Ole Gunnar Solskjær tok over Cardiff i januar 2014, men i september samme år var det slutt. På den tiden hentet han 17 spillere. Foto: NTB scanpix
KJØPEBONANZA: Ole Gunnar Solskjær tok over Cardiff i januar 2014, men i september samme år var det slutt. På den tiden hentet han 17 spillere. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Gunnar Solskjær er ansatt som fast manager i Manchester United, noe som også betyr at hans stemme blir svært viktig når gigantklubben skal ut og handle nye spillere.

Nordmannen ønsker angivelig å bruke i overkant av én milliard norske kroner på nytt spillermateriale, og blant de hyppigst nevnte navnene Dortmunds engelske driblekant, Jadon Sancho, og Napolis robuste midtstopper, Kalidou Koulibaly.

Sommerens nært forestående overgangsvindu er imidlertid ikke første gang Solskjær får mulighet til å hente spillere til engelsk toppfotball. I januar 2014 kjøpte kristiansunderen spillere til den daværende Premier League-klubben, Cardiff. Den påfølgende sommeren, etter nedrykk fra Englands øverste divisjon, kom flere nye ansikter inn portene i Wales.

Cardiffs og Manchester Uniteds tiltrekningskraft og budsjett er selvfølgelig to vidt forskjellige størrelser, men hvordan gikk det egentlig med spillerne Solskjær hentet for fem år siden?

FÅR KRITIKK: Ole Gunnar Solskjær og spillerne hans får hard medfart i onsdagens aviser etter tapet mot Wolverhampton. Reporter: Christian Monge / Dagbladet. Vis mer

Magnus Wolff Eikrem

Kun seks dager etter at Solskjær hadde blitt ansatt i Cardiff, fulgte Magnus Wolff Eikrem etter. De to møttes da midtbanespilleren var tidlig i tenåra, og Wolff Eikrem var i både Manchester United og Molde FK samtidig som Solskjær.

Eikrem startet bare én Premier League kamp for waliserne, og ble med laget ned en divisjon. Totalt ble det ni kamper for klubben før kontrakten ble terminert i 2014.

Moldenseren er en dominerende spiller i Eliteserien, men lykkes ikke i Cardiff, og blir ikke husket som en suksess hos «The Bluebirds». Etter opphold i Malmö og Seattle Sounders, er Wolff Eikrem nå tilbake i Molde.

Mats Møller Dæhli

Norges teknisk begavede kantspiller ankom Cardiff fra Molde, og har en liknende forhistorie som Wolff Eikrem. Også Møller Dæhlie var innom Manchester Uniteds akademi, og hadde opplevd Solskjær som trener tidligere.

I Cardiff ble det 22 kamper, og nordmannen viste lovende tendenser. Spillerens kreativitet og blikk for spillet satte lagkameratene opp i gode posisjoner, og blant fansen huskes Møller Dæhlie best for en overtidsscoring i 3-3-kampen mot West Bromwich.

På et tidspunkt imponerte han såpass at britiske medier mente å vite at Chelsea var interessert i å signere ham.

Møller Dæhli ble med klubben ned til Championship, men flyttet videre til Freiburg seinere samme sesong. Nordmannen har holdt seg i Tyskland og spiller i dag i St. Pauli.

LAGKAMERATER: Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem sammen i Cardiff. Foto: NTB scanpix
LAGKAMERATER: Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem sammen i Cardiff. Foto: NTB scanpix Vis mer

Wilfried Zaha

Muligens den sterkeste signeringen på papiret. Den gang 20 år gamle Zaha kom på lån fra Solskjærs gamleklubb, Manchester United, men klarte ikke å sette et nevneverdig preg.

Driblekanten ble regnet som et av Englands største talenter, men endte opp med null scoringer på 12 kamper i Cardiff.

Zaha spilte noen gode kamper for Cardiff, men det er liten tvil om at karrieren har skutt fart i seinere tid. I dag er han Crystal Palace' viktigste spiller og er fast på Elfenbenskystens landslag.

Kenwyne Jones

Cardiff byttet Peter Odemwingie mot den sterke spissen fra Trinidad og Tobago.

Jones scoret i debuten mot Norwich, men det ble hans eneste Premier League-scoring for klubben. Spissen gjorde det bedre i Championship, og ble værende i Wales i to år. Med 17 mål på 64 kamper var han ingen stor suksess, og ble etter hvert sendt på lån til både Bournemouth og Al Jazira.

Jones slet med å komme i form, og skulle nok gjort det bedre for Solskjær. I dag er han på lån fra Atlanta til Central i hjemlandet.

Juan Cala

Den tidligere Sevilla-spilleren hadde representert Spania på U19-nivå, og ankom Cardiff i Februar 2014.

Midtstopperen ble en favoritt med scoringer mot både Everton og Southampton, selv om et rødt kort i 4-0-tapet for Sunderland ble en ripe i lakken.

Spanjolen ble etter hvert tydelig frustrert med tilværelsen i Cardiff, og fikk bare åtte kamper for klubben. I desember 2014, etter at Solskjær hadde fått sparken, ble han fristilt fra kontrakten.

Han spiller i dag for Segunda B-laget Las Palmas.

Fabio

Han og tvillingbroren Rafael ankom Manchester United samtidig, men bare Fabio gikk etter hvert videre til Cardiff.

Solskjær hadde naturligvis kjennskap til den brasilianske backen, og ble signert på permanent basis i januar 2014, kort tid etter at nordmannen hadde tatt over klubben.

Fabio ble en suksess i Wales, og fikk mye spilletid også under lagets neste manager, Russell Slade.

Etter to år i Middlesbrough er han i dag i Nantes.

Jo Inge Berget

Berget ble den tredje nordmannen som ankom Cardiff i løpet av Solskjærs første overgangsvindu.

Nordmannen beskrives som en flopp av lokalavisa, og med bare to kamper for waliserne var det ikke mye Berget fikk gjort i sin nye klubb.

Han spilte i den femte runden av FA-cupen som Cardiff tapte 2-1 for Wigan, og i 4-0-tapet mot Hull i Premier League.

Berget ble etter hvert plukket opp av Åge Hareides Malmö, hvor ting gikk langt bedre. Etter et opphold i New York City FC, er han i dag tilbake i den svenske klubben.

NORDMANN: Jo Inge Berget i aksjon for Cardiff. Foto: NTB scanpix
NORDMANN: Jo Inge Berget i aksjon for Cardiff. Foto: NTB scanpix Vis mer

Guido Burgstaller

Selv om det ble nedrykk til Championship fikk Solskjær fortsette, og i sommervinduet kom Guido Burgstaller inn som førstemann.

Østerrikerens opphold ble imidlertid ingen suksess. Kun tre kamper ble fasiten for Burgstaller, som i likhet med Berget og flere andre må betegnes som en flopp.

I etterkant har han derimot bevist at Cardiff neppe fikk det beste ut av ham. Spissen hadde først et vellykket opphold i Nürnberg, før Schalke snappet ham opp.

Adam Le Fondre

Etter å ha bøttet inn mål i Reading, plukket Solskjær opp spissen.

Tre mål på 23 kamper er ingen stor beholdning for en angriper, og fra 2015 til 2017 var han på lån i en rekke klubber.

I dag spiller le Fondre i Sydney, hvor han har funnet tilbake til scoringsformen.

Kagisho Dikgacoi

Midtbanespilleren kom gratis fra Crystal Palace, og tilbrakte to sesonger i Cardiff.

Dikgacoi var mye skadeplaget, og i november samme året som han kom ble han satt på sidelinjen i fire måneder med en kneskade. I løpet av denne perioden fikk også Solskjær sparken.

Sørafrikaneren fikk totalt 25 kamper, men ble løslatt fra kontrakten i august 2016. Han blir heller ikke husket som en suksesshistorie i den walisiske byen.

Javi Guerra

Spanjolen hadde hatt noen brukbare sesonger i Valladolid, men oppholdet i Cardiff ble mislykket.

Guerra fikk ikke starte en eneste ligakamp under Solskjær, men kom inn som innbytter tre ganger. Nok et bomkjøp.

Like fort som han hadde kommet, forlot han Wales på utlån til Málaga, og i dag er han fremdeles i Spania, nå for Rayo Vallecano.

Federico Macheda

Italieneren slo gjennom som et stjerneskudd i Manchester United, og huskes fremdeles for overtidsscoringen mot Aston Villa. United lå lenge under, men takket være Cristiano Ronaldo og Macheda endte kampen 3-2 til de rødkleddes favør.

Nåløyet i United er imidlertid svært trangt, og det ble en rekke utlån i diverse klubber, før Cardiff signerte ham permanent.

Det ble imidlertid ingen stor suksess.

Macheda scoret seks mål på 27 kamper, og ble etter hvert plassert på overgangslisten av lagets nye manager, Paul Trollope, og veien gikk videre til Novara. I dag spiller spissen for greske Panathinaikos.

SPISS: Federico Macheda. Foto: NTB scanpix
SPISS: Federico Macheda. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tom Adeyemi

Midtbanespilleren ble ingen minneverdig signering i Cardiff, selv om han fikk en del spilletid i Championship under Solskjær.

Etter nordmannens avgang, ble Adeyemi sendt på utlån til Leeds og Rotherham, før Ipswich signerte ham permanent.

Sean Morrison

Midtstopperen er en av de store suksessene blant Solskjærs signeringer. Morrison var viktig da, og er fremdeles en sentral spiller for den walisiske klubben.

Nåværende manager Neil Warnock bruker han flittig, og Morrison står med over 180 kamper totalt. I fjor var han sentral da laget rykket opp til Premier League, og nå kjemper han for å holde Cardiff på øverste nivå.

SUKSESS: Sean Morrison er sentral på dagens Cardiff-lag. Foto: NTB scanpix
SUKSESS: Sean Morrison er sentral på dagens Cardiff-lag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Anthony Pilkington

Gjorde det godt både under Solskjær og arvtakeren, og var spesielt god da han ble flyttet fra kanten til midtspiss.

Nok en vellykket signering av nordmannen, som likevel ikke fikk være manageren hans særlig lenge.

Warnock hadde imidlertid ikke tillit til Pilkington, som med over 100 Cardiff-kamper på CV-en dro til Wigan i 2019.

Bruno Manga

Bruno Manga er en av få som fremdeles er i Cardiff, og er en favoritt på Cardiff City Stadium. Landslagsspilleren fra Gabon har tålt tidenes tann, og blir vist tillit av Warnock.

Sammen med Morrison utgjør han stopperduoen til Cardiff, og de må sies å ha vært en god investering av Solskjær.

Danny Gabbidon

Ble hentet som spillende trener i september 2014, men tok over permanent da Solskjær fikk sparken et par uker seinere.

Gabbidon er en klubblegende i Cardiff, men managerjobben tok slutt bare åtte måneder etter at han hadde fått den.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!