Solskjærs drøm: - Magisk

Ole Gunnar Solskjær husker godt da han møtte Roma som spiller. Nå drømmer han om en reprise.

GODE MINNER: Ole Gunnar Solskjær trakk på smilebåndet da han ble spurt om møtene med Roma som spiller. Video: Rødt Kort / Filtvedt. Vis mer
Publisert
  • Roma – Manchester United, torsdag 21.00, TV 2

Kristiansunderen sitter i managerstolen når han torsdag kveld skal prøve å sikre laget et så godt utgangspunkt som mulig i den første av to semifinaler borte mot Roma.

I 2007 spilte han imidlertid i begge kampene da United slo ut det italienske storlaget av Champions League med 8–3 sammenlagt.

Bortekampen endte med 2-1-tap.

- Jeg husker begge kampene! Jeg startet den første, men husker ikke om jeg spilte hele (spilte 72. minutter, journ.anm.). Vi fikk en utvisning, men klarte likevel å få med oss et godt resultat. Sir Alex Ferguson var veldig fornøyd med oss til tross for tapet, og han var sikker på at vi kom til å klare å ta oss videre, sier Solskjær til Dagbladet.

IMPONERTE: Manchester United og Ole Gunnar Solskjær, her fra oppgjøret i 2007. Foto: NTB
IMPONERTE: Manchester United og Ole Gunnar Solskjær, her fra oppgjøret i 2007. Foto: NTB Vis mer

Det hadde skotten helt rett i. Manchester United rundspilte Roma etter alle kunstens regler og ga seg ikke før det sto brutale 7-1 på lystavla.

- Den kvelden var magisk, selvsagt. Alan Smith var eksepsjonell. Carrick scoret to, Ronaldo scoret … Vi var i fyr og flamme den kvelden. Og vi viste hva Manchester United var kapable til. Forhåpentlig kan vi prestere sånn igjen, sier Solskjær med et smil til.

I FYR OG FLAMME. Ronaldo storspilte for United i returoppgjøret. Foto: NTB
I FYR OG FLAMME. Ronaldo storspilte for United i returoppgjøret. Foto: NTB Vis mer

Manchester United ledet 4–0 allerede til pause i kampen der både Carrick og Solskjær markerte seg: Carrick med sine to og Solskjær med én målgivende.

Torsdag sitter de to på benken sammen som helt sentrale i klubbens trenerteam. Men på spørsmål om de to har mimret om den kvelden, svarer Solskjær slik:

- Hvis du kjente meg og Michael (Carrick) godt nok, hadde du ikke spurt. Selvsagt har vi ikke det. Det er ikke slike typer vi er. En ser alltid fremover … Kanskje man ser tilbake på skuffelser og tilbakeslag. Jeg tror det er de som setter seg. Gode opplevelser er noe du bare husker, men som du ikke prater om, sier Solskjær om den saken.

Så gjenstår det å se om kvelden byr på nettopp skuffelser eller gode opplevelser.

Én ting er i hvert fall sikkert: Neste gang dropper Dagbladet spørsmål om mimring.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer