Premier League

Solskjærs eks-spiller langer ut

- Alt jeg ba om var beskyttelse. Det fikk jeg ikke, sier Romelu Lukaku.

SKILTE LAG: Romelu Lukaku (t.v.) og Ole Gunnar Solskjær ble enige om å gå hver til sitt tidligere denne måneden. Foto: NTB scanpix
SKILTE LAG: Romelu Lukaku (t.v.) og Ole Gunnar Solskjær ble enige om å gå hver til sitt tidligere denne måneden. Foto: NTB scanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): I en oppsiktsvekkende samtale i podkasten LightHarted - med den amerikanske basketballspilleren Josh Hart - forteller Romelu Lukaku (26) om den siste tida i Manchester United.

Torsdag 8. august meldte han overgang til Inter Milan. Det ble klart etter lang tid med spekulasjoner. Blant annet dukket han opp på treninger i Anderlecht, og ingen skjønte noen verdens ting.

Men i podkasten oppklarer den belgiske spissen hva som skjedde. Og han langer ut mot United.

- Alt jeg ba om var beskyttelse. Det fikk jeg ikke, sier Lukaku, og sikter til ryktene som verserte før det ble ulevelig på Old Trafford.

Han forteller at han fikk med seg mange av ryktene om hvor han skulle, men at ingen fra klubben tilbakeviste dem, noe han hadde ventet seg.

«Han må dra»

- Vi hadde våre samtaler. Jeg fortalte at det var best at vi gikk hver til vårt. Hvis du ikke ønsker å beskytte noen, så kommer alle disse ryktene ut. Jeg ville bare at de skulle si: «Romelu er innstilt på å slåss for plassen sin.» Men dette skjedde ikke i løpet av fire eller fem måneder.

- Det var som om budskapet var: «Han må dra. Han fortjener ikke å være her.» Vel, da ønsker du å dra. Det er kamp om plassene. Men det handler også om å være et sted der folk ønsker at du skal være.

På pressekonferansen dagen etter Lukakus Inter-overgang, fikk Solskjær spørsmål om hva som hadde skjedd.

- Det var en riktig tid for Romelu å gå. Vi fikk en bra deal, og han var fornøyd. Dette var bra for begge parter. Jeg har alltid hatt et åpent og ærlig forhold til Romelu. Det er ikke noen gnisninger mellom oss, svarte manageren.

Passet ikke inn

Flere eksperter har pekt på at Lukaku ikke passet inn i Solskjærs måte å spille på. Han ønsker høy intensitet i førstepresset på topp. Lukaku blir sett på som litt stor og tung - enkelte har påpekt vekta på over 100 kilo - og at Inter passer bedre.

RASISME: Onsdagens aviser i England fokuserer på Ole Gunnar Solskjær og Paul Pogba. Stjernas straffemiss, og de rasistiske kommentarene som fulgte, får spalteplass. Video: Tore Ulrik Bratland. Foto: NTB scanpix Vis mer

Lukaku scoret 15 mål på 45 kamper forrige sesong. Det var mye inn og ut, og det var tydelig at Rashford var den foretrukne mannen på topp.

Spissen fikk sitt store gjennombrudd da han kom fra Anderlecht til Chelsea i 2011. Før han meldte overgang til United i 2017, var han tre år i Everton.

Fem år

Samtalen i podkasten ble tatt opp i USA før han ble klar for Inter, men har kommet ut først nå.

Lukaku har skrevet under på en femårskontrakt med Inter.

San Siro-giganten måtte angivelig ut med 75 millioner pund for overgangen. Eller 818 millioner kroner.