Solskjærs fine statistikk rakner: - Ikke noe tilbakeslag

Etter ni strake borteseire under Ole Gunnar Solskjær, står Manchester United med tre strake tap på bortebane.

MÅ VINNE DET MESTE: Det tilspisser seg i kampen om Champions League-spill neste sesong. Foto: Darren Staples/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
MÅ VINNE DET MESTE: Det tilspisser seg i kampen om Champions League-spill neste sesong. Foto: Darren Staples/Sportimage via PA Images/NTB ScanpixVis mer

Wolverhampton - Manchester United 2-1

WOLVERHAMPTON (Dagbladet): Til tross for at Manchester United står med tre tap på fire kamper, var det ikke en slagen Ole Gunnar Solskjær som møtte opp på pressekonferansen på Molineux etter kampen. Han kostet til og med på seg noen smil.

For nordmannen var fornøyd med det han fikk se av spillerne under flomlysene i Wolverhampton, til tross for at det ble tap etter en kamp som var preget av personlige feil fra bortelagets side.

46-åringen mener ikke tre strake bortetap er en «nullstilling» etter den fantastiske starten, selv om klubben vant ni strake bortekamper under Solskjærs ledelse før tapene begynte å komme.

- Du kan ikke kontrollere resultatet, kan du. Vi kan kontrollere det vi gjorde på banen, det vi leverte. Vi spilte bra nok i dag og skapte nok sjanser til å vinne kampen, så jeg syns ikke det er noe tilbakeslag eller nullstilling for å være ærlig, sier Solskjær.

United kastet bort en gyllen mulighet til å komme seg opp på tredjeplass og dermed legge press på Tottenham, Arsenal og Chelsea. I stedet risikerer de røde å være nummer seks når utfordrerne har spilt hengekampen sin.

Solskjær mener nå at Manchester United må vinne fem av de siste seks kampene for å bli blant de fire beste i Premier League denne sesongen.

SOLSKJÆR-FEBER: Selv om Manchester United og Ole Gunnar Solskjær spilte sin beste kamp mot Watford, er det ingen tvil om hvem som er hetest i byen akkurat nå. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Latter

Da en journalist spurte Solskjær om han er like trygg på at Manchester United vil ende blant topp 4, som han var for tre uker siden, svarte nordmannen med latter i stemmen:

- Som jeg var for tre timer siden?

- Du vet, jeg har sagt at vi trenger 15 poeng på de siste sju kampene, eller 18 poeng på de siste åtte kampene etter landslagspausen. Vi har fått tre poeng mot Watford og nå trenger vi 15 poeng på de siste seks kampene, så vi har ikke rom for mange flere tap, sier Solskjær videre.

- Det er vanskelig, men vi er også et veldig godt lag så det vil bli vanskelig for dem som skal spille mot oss også. Vi visste dette ville bli en tøff kamp og vi fortjente å vinne etter denne forestillingen, mener Solskjær.

Liverpool32247172-1979
Manchester C.31252481-2177
Arsenal31196665-3963
Tottenham312011058-3461
Manchester U.32187761-4361
Chelsea31186752-3460

Tøffe kamper

Fem seire på de seks gjenstående kampene for å være sikret Champions League-spill neste sesong er altså spådommen - og det vil bli tøft.

Hvis vi ser på kampene som gjenstår, så venter blant annet et titteljagende Manchester City på Old Trafford 24. april. Chelsea kommer også på besøk til Manchester fire dager etterpå. Her er de seks gjenstående ligakampene:

West Ham (h)
Everton (b)
Manchester City (h)
Chelsea (h)
Huddersfield (b)
Cardiff (h)

Men først venter Barcelona over to kamper i kvartfinalen i Champions League, med West Ham i ligaen mellom de to gigantoppgjørene.

- Det er selvfølgelig mange ting vi må forbedre, for de er et topplag. Vi skal bruke noen dager nå til å analysere og hente oss inn, og så skal vi forberede oss for Barcelona, som vil bli en fantastisk utfordring for klubben og for laget, sier Solskjær om katalanerne.

Kampene mot Barcelona spilles 10. og 16. april, med hjemmekamp i Manchester først.