Solskjærs forgjenger i SMS-skandale

Anklages for å ha sendt rasistiske meldinger.

 ANKLAGES:  Tidligere Cardiff-manager Malky Mackay er i hardt vær etter at han skal ha sendt flere støtende tekstmeldinger mens han var manager i klubben. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix.
ANKLAGES: Tidligere Cardiff-manager Malky Mackay er i hardt vær etter at han skal ha sendt flere støtende tekstmeldinger mens han var manager i klubben. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Malky Mackay og Iain Moody har blitt rapportert inn til det engelske fotballforbundet (FA), beskyldt for å være rasistiske, kjønnsdiskriminerende og homofobiske på grunn av en serie med tekstmeldinger sendt under tiden de tilbrakte sammen i Cardiff.

Det er den engelske avisen Daily Mail som i dag kommer med avsløringene.

Malky Mackay er manageren som ble sparket like før Ole Gunnar Solskjær overtok styringen i Cardiff. Iain Moody hadde på sin side ansvaret for rekrutteringen i klubben, mens han nå er sportsdirektør i Brede Hangelands nye klubb - Crystal Palace.

Uaktuell i Palace Mackay har lenge vært ansett som en av de heteste kandidatene til den ledige managerstillingen på Selhurst Park. Etter at London-klubben ble gjort oppmerksomme på avsløringene, er Mackay imidlertid uaktuell.

Moodys framtid i Palace er også usikker etter avsløringene.

Daily Mail-redaksjonen har jobbet med avsløringene i månedsvis, og kan i dag gjengi to brev sendt til FA.

Privatetterforsker Tekstmeldingene ble funnet da en privatetterforsker leid inn av Cardiff fikk tillatelse av retten til å undersøke Moodys hjem i mars.

Klubben mente Mackay og Moody hadde brukt altfor mye penger på agenthonorar i forbindelse med spilleroverganger. Mackay risikerer nå å bli straffet av Det engelske fotballforbundet (FA) som følge av tekstmeldingene.

Avisen gjengir en rekke av de private tekstmeldingene med støtende innhold mellom Mackay og Moody.

Den tidligere Cardiff-manageren kaller blant annet en person for «en homofil slange».