REDDDET ETT POENG: Victor Lindelöf kriget inn 2-2. Foto: NTB Scanpix
REDDDET ETT POENG: Victor Lindelöf kriget inn 2-2. Foto: NTB ScanpixVis mer

Manchester United - Burnley 2-2

Solskjærs første feil:
- Det er skuffende

Ole Gunnar Solskjær var ikke fornøyd med måten Manchester United-spillerne startet dagens kamp på.

  • Manchester United - Burnley 2-2

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet): Det var en rolig og lettet Solskjær som møtte pressen etter 2-2 mot Burnley.

For selv om det ble et unødvendig poengtap på hjemmebane mot en antatt svakere motstander, var slutten på oppgjøret som tatt ut av en kamp fra 90-tallet, hvor United ofte slo tilbake seint, da laget trengte det som mest.

- På vei opp hit ble jeg stoppet så mange ganger fra støtteapparatet, det var så mange folk som sa fantastisk lagånd, bra kjempet. Måten de slo tilbake på var fantastisk, så vi er fornøyde med ett poeng, men vi kunne til og med fått tre mot slutten. Tiden rant ut til slutt og vi begynte for seint, sier Solskjær på pressekonferansen og fortsetter:

- Det er en læringskurve. Men nå har dere svaret, «kan de slå tilbake etter å ha havnet under med ett, eller til og med to?». Så jeg er veldig glad for responsen.

Manchester United sto med åtte strake seire, noe som kan ha gjort at spillerne slapp seg litt ned i første omgang.

- Faren med å vinne er kanskje at du tenker på at det du har gjort tidligere gjør at du føler vi kan starte kampen på 90 prosent, men det gjør det ikke. Vi må begynne på en skikkelig måte i hver kamp, og vi startet ikke bra nok i dag for å skape problemer for Burnley, sier Solskjær.

Klar beskjed

Til TV 2 hadde Solskjær da kommet med en klar beskjed til egne spillerne:

- Men vi spilte for tregt. Det virket som at spillerne trodde de ledet 1-0 fordi de hadde vunnet så mange på rad, men du må fortjene seieren og kjempe i hver kamp.

Lokalavisa Manchester Evening News kaller laguttaket Solskjærs første feil som United-manager. Nordmannen gjorde fem bytter fra Arsenal-kampen sist, og en av disse (Andreas Pereira) tabbet seg ut i forkant av 0-1.

Solskjær svarer likevel følgende på spørsmål om han angrer på laguttaket:

- Nei. Det var riktig avgjørelse å ta. Det var noen som kjente noen småskader, og dessverre var han (Pereira, journ.anm.) involvert i det første målet. Men det gjelder hele laget, vi spilte oss inn i trøbbel der. Det begynte med en framoverrettet ball som endte tilbake hos keeper, så det er bare enda en ting vi må lære av, sier Solskjær.

Fergie-time

45-åringen fra Kristiansund hyller Burnley for innsatsen i kampen, men også egne spillere for måten de aldri ga opp på:

- De gjorde det vanskelig for oss, men vi gjorde et comeback. Det er stort pluss at vi finner en vei tilbake. Spillerne reagerte bra. Vi lærte mye om spillerne våre i dag, sier den norske 45-åringen.

Solskjær forteller videre at han likevel er skuffet.

- Alt i alt så er det skuffende å tape to poeng på hjemmebane, men reaksjonen var bra. Vi fortjente ikke å tape denne kampen. Hvis kampen var 2-3 minutter lenger i dag kunne vi ha vunnet, sier Solskjær.

- Kunne føle at det kom

Heller ikke Burnley-manager Sean Dyche var misfornøyd etter kveldens kamp, selv om Burnley lenge så ut til å ta med seg hjem alle tre poengene.

På pressekonferansen etter kampen sier Dyche at det (naturlig nok) ikke føles som et tap å ta ett poeng mot Manchester United.

- Nei, det er veldig tøft å komme hit for tiden. Alle kjenner til forskjellen, at de spiller med mer frihet. Følelsen rundt klubben, med en veldig populær manager for øyeblikket. Vi leverte en god forestilling Jeg er veldig fornøyd, sier Dyche, som påpeker at United ser friskere ut under Solskjær enn Mourinho, samtidig som han kaller Mourinho en topp, topp manager.

Når det gjelder de seine baklensmålene, mener Dyche at det var merkelig å legge til så mye som fem minutter.

- Vi kjenner til historien der. Vi kjenner til den ekstra tilleggstiden, Fergie-time som de pleide å kalle det. Vi kjenner til alt det der. Publikum er vant til den følelsen, «kom igjen, det er fem minutter igjen». Du kunne føle det, fra publikum, fra spillerne. Jeg vet bare ikke hvor de fem minuttene kom fra, sier Dyche om at det ble lagt til fem minutter tilleggstid.

Det skal nevnes at Manchester United scoret i det 92. minutt.