HAR FÅTT JOBBEN: Dagbladet TV møtte Ole Gunnar Solskjær i Manchester for to uker siden. Da svarte han på spørsmål om kritikken og om jobben. Reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet Vis mer

Solskjærs første intervju: - Fullstendig galskap

Nordmannen har skrevet under på en treårskontrakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag formiddag kunngjorde Manchester United at Ole Gunnar Solskjær har bli ansatt som manager på permanent basis. Det går fram i en pressemelding fra klubben, hvor både Solskjær og klubbdirektør Ed Woodward uttaler seg.

- Fra første dag har jeg følt meg hjemme i denne klubben, sier Solskjær.

- Det var en ære å være Manchester United-spiller, og deretter starte en karriere her. De siste månedene har vært en fantastisk erfaring og jeg vil takke alle trenerne, spillerne og støtteapparatet for jobben vi har gjort så langt.

- Dette er en jobb jeg har drømt om å gjøre og jeg er spent på å lede klubben på lang sikt og forhåpentligvis levere den kontinuerlige suksessen som våre fantastiske fans fortjener, sier han videre.

I sitt første intervju med klubbens tv-kanal MUTV, etter ansettelsen var offentliggjort kaller Solskjær fansens støtte siden han tok over for helt overveldende.

- Jeg har alltid hatt full støtte fra fansen, men jeg må bare si at de siste månedene har vært fullstendig galskap med måten de har gjort det til spillerne, til meg og til trenerstaben. Vi verdsetter virkelig støtten og forhåpentligvis kan vi gi tilbake til dem nå, sier Solskjær til MUTV.

Assistenttreneren

Det er forventet at Sir Alex Fergusons høyrehånd gjennom en årrekke, Mike Phelan (56), vil bli med videre som assistenttrener i Ole Gunnar Solskjærs trenerstab, melder Manchester Evening News' journalist Samuel Luckhurst.

Phelan er fortsatt under kontrakt med Central Coast Mariners, hvor han var ansatt som sportsdirektør før fulgte Solskjær til Manchester United. Det betyr at United-styret i så fall blir nødt til å forhandle med det australske fotballaget om en kompensasjonsavtale.

Spekulasjonene

I britiske medier har det lenge vært spekulert på om at klubben ville annonsere at Solskjær skulle få jobben i landslagspausen.

Solskjær tok over jobber som midlertidig manager 19. desember og står med 14 seire på totalt 19 kamper. Det er ingen andre klubber som har tatt like mange poeng i ligaen som Manchester United under samme tid.

- Den rette

Manchester United-direktør Ed Woodward blir sitert på følgende i pressemeldingen:

- Siden han tok jobben som midlertidig manager i desember, har Ole levert resultater som snakker for seg selv. Det handler om mer enn resultatene og prestasjonene. Ole har stor erfaring, både som spillere og trener, samtidig som han har et sterkt ønske om å gi unge spillere sjanse og en dyp forståelse av kulturen i denne klubben.

- Alt dette betyr at han er den rette personen til å lede Manchester United framover.

- Jeg ønsker å takke Ole og trenerteamet for alt de har gjort fram til nå, og gratulere dem for denne velfortjente permanente ansettelsen. Fansen og alle innad i klubben støtter ham når han nå skal ta oss dit vi trenger å være for å ta klubben til det neste steget inn i framtida.

Dagbladet kommer med mer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer