Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjærs første mål på tre år

- Stort øyeblikk for oss alle, sier Ferguson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Charlton-Manchester United 0-3.

Ole Gunnar Solskjær satte inn 3-0-målet da United slo Charlton komfortabelt onsdag kveld.

- Det var et stort øyeblikk for oss alle, å se en spiller holde ut gjennom en tøff tid, han mistet aldri trua. Og han fikk utbetalingen i kveld, sier manager Alex Ferguson til Sky Sports.

Drømte om scoring

Sist nordmannen scoret i ligaen for United, var 12. april 2003 da Manchester United slo Newcastle 6-2.

- Gjennom alle de lange dagene i treningsstudioet har jeg drømt om dette. Jeg håpet det skulle skje på Old Trafford, men jeg tar denne også, sier Solskjær til Uniteds egen TV-kanal MUTV.

Og legger til:

- Det er en deilig følelse å gi fansen, manageren og klubben noe tilbake.

Han scoret sitt siste mål i offisiell a-lagskamp i Champions League mot Panathinaikos 16. september 2003, da United vant 5-0.

ALLE ELSKER OLE: Ole Gunnar Solskjær scoret endelig for Manchester United i en offisiell kamp igjen, og det er ikke godt å si hvem som var mest lykkelig: Fansen, lagkameratene eller Solskjær sjøl. Foto: Reuters/Scanpix
ALLE ELSKER OLE: Ole Gunnar Solskjær scoret endelig for Manchester United i en offisiell kamp igjen, og det er ikke godt å si hvem som var mest lykkelig: Fansen, lagkameratene eller Solskjær sjøl. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Siden har Solskjærs fotballiv stort sett handlet om skader, operasjoner  - og veien tilbake på a-laget som startet så smått i romjula med første innhopp mot Birmingham 4. juledag.

Åpent mål

I kveld fikk Solskjær en enkel jobb da Louis Saha spilte ham fri på helt åpent mål i siste minutt. Ole Gunnar satte breisida til, før han bukket med armene over hodet til begeistrede supportere.

Måten medspillerne kom jublende til på stillingen 3-0, sier alt om hvor mye Solskjærs scoring betyr for hele klubben.

- Jeg har ventet lenge, lenge, lenge på dette. Å feire med fansen etter å ha scoret har vært ett av mine mål de siste årene, sier 33-åringen.

Takker Saha og Carrick

Han kunne scoret før, da Charlton-keeper Scott Carson reddet fra kloss hold. På det andre forsøket litt seinere satt kula i nettet.

Solskjær takker lagkameratene som gjorde alt mulig.

- Luis serverte målet på sølvfat, og like før prøvde Michael (Carrick). Jeg burde ha scoret, men jeg hadde for mye tanker i hodet. De to la opp da jeg fikk muligheten igjen, sier Solskjær som innrømmer at han følte presset da han bare skulle styre ballen inn.

image: Solskjærs første mål på tre år

- Heldigvis gikk den inn. Nå er det gjor og jeg kan se framover. Det er ett mål unnagjort, og det var viktig for meg personlig, sier Solskjær til MUTV.

Målløst til pause

Charlton, som igjen valgte Carson i mål i stedet for Thomas Myhre, holdt United til 0-0 til pause.

United kunne imidlertid fort ledet etter at Ryan Giggs traff stanga på et frispark, og Cristiano Ronaldo satte et langskudd i tverrliggeren.

Men de tok først ledelsen fire minutter etter pause ved Darren Fletcher. Saha økte til 2-0 ti minutter før slutt.

På toppen av lykken over seieren og Solskjærs scorings-comeback, fikk United-spillerne straks etter kampen gode nyheter fra Riverside: Middlesbrough hadde snytt Chelsea for alle poengene.

• Din mening: Blir det Uniteds sesong, eller kommer Chelsea grusomt tilbake?

TILBAKE: Solskjær vil se framover etter scoringen mot Charlton. Den aller første på tre år, den han egentlig håpet skulle komme på Old Trafford.
SÅ GLADE SÅ: Ronaldo og Carrick er raskt borte hos nordmannen.