Solskjærs første signering i boks

Daniel James klar for Manchester United.

TIL MANCHESTER UNITED: Vingen Daniel James kommer fra Swansea. Foto: NTB Scanpix
TIL MANCHESTER UNITED: Vingen Daniel James kommer fra Swansea. Foto: NTB ScanpixVis mer

Manchester United bekrefter på sine offisielle hjemmesider at klubben er enig med både Swansea og Daniel James (21) om en overgang for vingen.

Klubben oppgir at James har gjennomgått den medisinske testen på treningskomplekset Aon, og at overgangen vil gjennomføres når det internasjonale overgangsvinduet åpner neste uke.

Ifølge Sky Sports er overgangssummen på rundt 18 millioner pund (rundt 200 millioner kroner).

Dermed blir James Ole Gunnar Solskjærs første kjøp som Manchester United-manager.

Hylles av Giggs

James er for øyeblikket en del av den walisiske landslagstroppen som forbereder seg til kvalikkamp mot Kroatia i Osijek.

Waliseren forlot troppen for å gjennomføre den medisinske testen. Ryan Giggs, som nå er Wales-manager, hyllet eleven på en pressekonferanse tidligere i dag.

- Jeg vet at United-fansen vil støtte ham og vil nyte å se ham spille. Det er fantastisk for alle. For Dan, for Manchester United og det er en god overgang for Swansea også, sa Giggs, blant annet sitert av United.no.

- Det er den største klubben i verden så min beskjed til ham er at han må nyte utfordringen, ikke prøve å være en annen enn den han er og da kommer han til å klare seg fint, fortsetter United-legenden.

Faren døde brått

I mai ble overgangen til Manchester United satt på vent, fordi faren til James døde brått.

Daniel James har imponert i Championship denne sesongen, hvor den raske vingen står bokført med fire mål og ni assist på 33 ligakamper for waliserne.

James har representert Wales på U17, U19, U20 og U21 og fikk sin landslagsdebut av trener Ryan Giggs november 2018. Han scoret sitt første landslagsmål i sin andre kamp, hvor han også ble matchvinner.

James skulle egentlig gå til Leeds i januar for rundt 90 millioner kroner, men Swansea trakk seg fra avtalen i siste øyeblikk på Deadline Day. James kom så langt som til den medisinske testen i Leeds.