Solskjærs første United-kjøp advares

Wales-trener Ryan Giggs sier at Daniel James må bli vant til å bli sparket, nå som han skal spille for Manchester United i Premier League.

STORTALENT: Daniel James er klar for Manchester United. Nå advares han av landslagssjef Ryan Giggs. Foto: AP/Darko Bandic/NTB Scanpix
STORTALENT: Daniel James er klar for Manchester United. Nå advares han av landslagssjef Ryan Giggs. Foto: AP/Darko Bandic/NTB ScanpixVis mer

Manchester United bekreftet på sine offisielle hjemmesider fredag at klubben er enig med Swansea og Daniel James (21) om en overgang for vingen.

Selve overgangen blir først offisiell når det internasjonale overgangsvinduet åpner denne uka. Ifølge Sky Sports er overgangssummen på rundt 18 millioner pund inkludert diverse klausuler (rundt 200 millioner kroner), og James blir Ole Gunnar Solskjærs første signering som Manchester United-manager.

James har representert Wales på U17, U19, U20 og U21 og fikk sin landslagsdebut av trener Ryan Giggs november 2018. Han scoret sitt første landslagsmål i sin andre kamp, hvor han også ble matchvinner.

James spilte 79 minutter i EM-kvaliken mot Kroatia lørdag, som endte med 1-2-tap for Wales. Samtidig skryter Ryan Giggs av sin elev.

- Han har gjort det bra under vanskelige omstendigheter. Han er skikkelig profesjonell, sier Giggs til Sky Sports.

SOM FAR, SÅ SØNN: Real Madrid-stjernen Marcelo har vist sine kvaliteter på fotballbanen i en årrekke. I denne videoen er det sønnen som viser hva han kan - til pappas store glede. Video: @marceloatwelve. Vis mer

- Må bli vant

Giggs vet godt hvordan det er å være en rask ving i Premier League, hvor motstandere vil bruke alle midler for å stoppe deg. Waliseren tilbrakte hele 24 sesonger i Manchester United som spiller.

- Når det gjelder å bli øremerket og bli sparket i kamper, er det noe han må bli vant til. Som ving vet du at forsvarere vil forsøke å stoppe deg - rettferdig eller ikke rettferdig, sier Giggs.

- I løpet av Daniels korte karriere har han allerede opplevd det, og det er opp til ham å finne en måte å takle det på, sier Giggs, som omtaler det som en «katt-og-mus-lek» med forsvarerne.

James imponerte blant annet stort i en FA-cupkamp mot Manchester City, noe som fikk manager Pep Guardiola til å uttale at han er «utrolig rask».

James sitt store varemerke er nettopp farten hans, men må nok ha flere verktøy i verktøykassa for å lykkes i Englands øverste divisjon.

- Du må bruke styrkene dine. Daniel er rask som få og det er det forsvarere er redde for. Hvis de faller tilbake fem eller ti meter, så må du finne andre måter, sier Giggs.

Driblefant

Ole Gunnar Solskjær har fortsatt ikke uttalt seg offentlig om James. Nordmannen har tidligere sagt at han ikke kan snakke om alle spillere som blir linket til klubben.

- Jeg liker ikke når andre managere snakker om mine spillere og jeg vil ikke snakke om andre spillere, selv om jeg var eller ikke var interessert i dem, har Solskjær tidligere uttalt på en pressekonferanse.

James passer perfekt inn i Manchester Uniteds filosofi om å hente unge spillere som klubben selv kan utvikle. De seneste årene har de røde hentet større navn som ikke har fungert optimalt, slik som chilenske Alexis Sanchez som hever den høyeste lønna i klubben.

Daniel James har framtiden foran seg og vil nok få tid til å utvikle seg. 21-åringen fra Wales er glad i ballen og stod med sju driblinger per kamp i Championship, ifølge lokalavisa Manchester Evening News.

Det er bare Aston Villas Jack Grealish (4,7 ganger per kamp i snitt) som blir felt mer i Championship enn James (2,7 ganger per kamp i snitt), ifølge Whoscored. Det vitner om en spiller som utfordrer motstandere ofte.