MANCHESTER UNITEDS AKILLEHÆL: Brighton ga Ole Gunnar Solskjær og United en del problemer, og gjorde kampen til en real fight igjen da de reduserte til 2-1. Manchester United har lykkes maksimalt siden Solskjær fikk ansvaret. Forsvarsspillet er derimot langt fra godt. Foto: Reuters/Carl Recine
MANCHESTER UNITEDS AKILLEHÆL: Brighton ga Ole Gunnar Solskjær og United en del problemer, og gjorde kampen til en real fight igjen da de reduserte til 2-1. Manchester United har lykkes maksimalt siden Solskjær fikk ansvaret. Forsvarsspillet er derimot langt fra godt. Foto: Reuters/Carl RecineVis mer

Ole Gunnar Solskjær går på vannet i Manchester United

Solskjærs framtid trenger hjelp av det Mourinho ikke klarte å grine seg til - en god midtstopper

Etter en måned som Manchester Uniteds manager er ikke lenger spørsmålet om Ole Gunnar Solskjær er i stand til å gjøre jobben. Men om han vil få den permanent.

  • Manchester United-Brighton 2-1 (2-0)

SJU SEIRER PÅ rappen, seks av dem i Premier League, en i FA-cupen - er i seg selv en prestasjon uavhengig av motstandere. I Manchester United er det også historisk.

Ingen har klart det før Ole Gunnar Solskjær.

Ingen, selv om overtakelsen var timet til perfeksjon med tanke på terminlista, trodde han ville levere det heller.

MEN VIKTIGERE FOR en klubb som skriver sin historie med titler er det du finner bak de sju strake gevinstene etter 1-3 på Anfield 16. desember. Spillegleden, entusiasmen, smilene og troen på den gjenreiste Manchester United-fotballen, den som spilles med risiko og uten frykt i lengderetningen. I hvert fall når det flyter. Men like viktig er den delen av spillet du er nødt til å håndtere når motstanderen har ballen, det helt nødvendige og veldig avgjørende motspillet.

Merkelig nok mistet defensivt orienterte José Mourinoho kontrollen på den biten også.

Da Ole Gunnar Solskjær overtok hadde David Gea holdt nullen i bare to av 17 ligakamper mens Manchester United allerede hadde sluppet inn 29 mål, ett mer enn i hele 2017/2018-sesongen.

Siden det, på de seks siste Premier League-matchene har Manchester United redusert baklengsmålsraten til 0,66 per kamp.

LIKEVEL ER IKKE forsvarsspillet bra nok. Når det gjelder defensiven er Manchester United fortsatt et risikoprosjekt, og da tenker jeg ikke på andreomgangen mot Tottenham på Wembley. Det er faktisk verre enn som så. Bunnlaget Huddersfield ga dem mange problemer på Old Trafford i romjula, det samme gjorde bunnlaget i Championship, Reading, da de var der i cupen.

Denne ettermiddagen var det Brightons tur til å avsløre usikkerheten.

Det siste man forbinder med Manchester Uniteds forsvarsspill er trygghet.

MAN SITTER HELLER og venter på når det sprekker, hvor den den neste lekkasjen kommer. Eller som en kamerat tekstet pre Ole Gunnar Solskjær; hva er kiloprisen på Phil Jones? Og da jeg hørte Paul Scholes evaluere og bryte farene ved lagets forsvarsspill ned til den enorme forskjellen det kan være på prestasjonene til nettopp Phil Jones, ble det satt gode faglige ord på hvor Ole Gunnar Solskjærs neste store utfordring ligger.

Paul Pogba (1-0), Marcus Rashford (2-0) og de andre gutta der framme prøver, feiler og lykkes til de milde grader, dem er det ingen fare med.

Det han er nødt til å få orden på er forsvarsspillet.

Spørsmålet er om Manchester United vil investere noe som helst før den neste sjefen er på plass.

FÅR 20LEGEND MIDLER til å kjøpe en midtstopper de siste dagene i januar vil oddsen på at han stikker av med jobben i juni synke betraktelig. Med sju strake seierer står han selvfølgelig bedre nå enn før debuten i Cardiff 22. desember. Men fotball er ikke bare smil, trivsel og og offensiv glede, skal du vinne noe på dette nivået er du nødt til å kunne forsvare deg.

I den delen av spillet har Manchester United hatt marginene med seg under Ole Gunnar Solskjær.

BEGYNNELSEN PÅ SLUTTEN for José Mourinho var sutringen og klagingen rundt midtstopperne han ikke fikk kjøpe sist sommer. Uten å ta ansvar for elendigheten til de han faktisk hadde handlet for store penger, ropte han varsko om det vi har sett siden seriestart - de defensive manglene. Og sutringen blandet med ansvarsfraskrivelsen førte til at det ene tok det andre, og at miljøet ble forpestet i Manchester United.

Det er derfor Ole Gunnar Solskjær er der.

Og fordi han er den han er - Ole Gunnar Solskjær - har det snudd.

NAPOLIS KALIDOU KOULIBALY bør være et objekt for Manchester United. Atletico Madrids bosmannmulighet Diego Godin, selv om han blir 33 år om en måned, bør være en annen. Det er på det nivået det må ligge. Intet mindre. Men Victor Lindelöf har vokst og fortjener i hvert fall å være i diskusjonen om hvem som skal være der når alle brikkene i framtidas Manchester United er på plass.

19. januar er det vanskelig å si at ikke Ole Gunnar Solskjær fortjener å være der også.