Solskjærs gambling endte i tap

Molde tapte sin første hjemmekamp på over ett år da Ole Gunnar Solskjær gamblet med både lag og bytter.

MOLDE (Dagbladet): Molde — Viking 1-2.

Molde-publikummet har etter hvert blitt nokså bortskjemte med gode resultater når Molde spiller hjemmekamper på Aker stadion under Ole Gunnar Solskjærs kyndige ledelse.

Bare én gang på 22 seriekamper hadde moldenserne gått tapende av banen på eget gress siden Solskjær overtok. Det skjedde så langt tilbake som 8. mai i fjor mot Rosenborg. På årets sju første hjemmekamper sto de regjerende seriemesterne dessuten uten poengtap så langt.

Etter 440 dager, og midt under jazzfestivalen, ble det imidlertid bråstopp da gamlesjef Kjell Jonevret kom på besøk med sitt nye lag Viking, som skulle få en slags revansj etter å ha fått fyken etter en svak innledning på 2010-sesongen.

- Det var veldig, veldig, veldig bra. Vi gjør det vanskelig for oss selv i begynnelsen av annen omgang, men vi sto løpet ut og vant til slutt, sier Viking-kaptein Indridi Sigurdsson.

- Forbanna dårlig Jonevret var sikkert like overrasket som de rundt 10 500 på tribunene rundt stadion i Molde under første omgang av Molde-Viking.

- Vi var forbanna dårlig i første omgang, sier dagens Molde-kaptein, Magnus Wolff Eikrem.

Bortelaget fikk styre det meste av spillet, skape flest sjanser mot et Moldelag hvor Ole Gunnar Solskjær valgte å starte med flere spillere han sjeldent benytter.

Tre bytter Allerede i pausen ble Vinni Dantas, Zlatko Tripic og Abdou Karim Camara tatt av banen til fordel for mer etablerte Daniel Berg Hestad, Daniel Chima Chukwu og Joshua Gatt.

- Skal vi vinne, skal vi avansere er vi nødt til å bruke troppen og nødt til å gi spillere sjansen. I dag var det en del bytter som måtte til, sier Solskjær til TV 2.

For Gatts del ble oppholdet på banen av kort varighet, etter noen minutter måtte han forlate banen med skade. Resten av kampen spilte Molde med ti mann.

- Ti mann i annen omgang var flere enn det som møtte opp i første omgang, ingen tvil om det. Du kan ikke spille med seks eller sju mann. Annen omgang er fantastisk. Vi kjører over dem fra første minutt. Josh må dessverre gå ut, men annen omgang er jeg veldig, veldig fornøyd med. Vi har imidlertid ikke råd til å vente til annen omgang før vi setter i gang. I annen omgang framstår vi sånn jeg vil at vi skal spille. Jeg har aldri spurt eller bedt dem om å spille som de gjorde i første omgang. De vet selv hvem som ikke møtte opp, og jeg er meget fornøyd med responsen, sier Solskjær.

Angret ikke Molde-manageren vil imidlertid ikke være med på at det var vel dristig å gå «all in», som man sier på pokerspråket:

- Nei, det var én innbytter som måtte gå av. Resten holdt. Den fysiske formen er fantastisk. Måten vi med ti mann gikk i angrep og gikk på de løpene vi gjorde; det var mange Viking-spillere som ikke hang med på de løpene etter hvert.

Førsteomgangen som Viking dominerte ble innledet med tidlige sjanser. Espen Bugge Pettersen ble en viktig faktor, men måtte gi tapt to ganger før pause.

Etter 27 minutter kom Vikings første scoring.

På en kontring ble Moldes Magne Simonsen hektet av og Veton Berisha overlistet Bugge Pettersen.

Rundspilt back Ti minutter senere ble Simonsen igjen tatt på fart og plassering, denne gang var Bugge Pettersen på rett plass med handlekraft. Fem minutter før omgangen var over headet Håkon Skogseid et innlegg via Vegard Forren og Viking ledet 2-0 på Jonevrets gamle hjemmebane.

De tre byttene som ble gjort i pausa fungerte øyeblikkelig.

Innbytter Chukwu jobbet solid og leverte ballen til en annen innbytter, Joshua Gatt som litt heldig fikk ekspedert ballen i mål.
Magne Simonsen slapp nok en gang etter 56 minutter og det gode innlegget havnet hos Trond Olsen som tok seg god tid, så god tid at Even Hovland fikk blokkert skuddet fra 15-16 meter.

Deretter kom Molde til flere store sjanser.

Solskjær gamblet og tapte Både Angan, Mostrøm og Chukwu fikk særdeles gode muligheter, samtlige gikk på helt utrolig vis utenfor. Etter 62 minutter ble for eksempel Angan pent spilt gjennom av Daniel Berg Hestad, alene med Rune Jarstein lyktes ikke Angan.

Men Molde greide aldri å hente inn igjen Vikings forsprang fra den svake førsteomgangen og gikk på sitt første hjemmetap siden 8. mai i fjor mot Rosenborg.

Mye av skylden må nok manager Ole Gunnar Solskjær ta på sin kappe, han gamblet - og tapte - både med startoppstilling og tre bytter, da Gatt måtte tidlig ut med skade. Ti mann mot Viking i andre omgang holdt ikke.

- I annen omgang er vi så mye bedre med ti mann at det er smått utrolig at vi ikke scorer et til mot slutten. Men kreditt til dem (Viking), de er det første laget som har slått oss her på 14 måneder, sier Eikrem.