Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjærs gamle spissmakker nektet innreise av USA:
- Følte meg som en kriminell

Tidligere Manchester United-spiller Dwight Yorke fikk seg en lei overraskelse i Miami.

SPISSPAR: Sammen med spillere som Andy Cole og Teddy Sheringham, sto Dwight Yorke og Ole Gunnar Solskjær for mange av målene til Manchester United på slutten av nittitallet. Foto: REUTERS/Dan Chung/NTB Scanpix
SPISSPAR: Sammen med spillere som Andy Cole og Teddy Sheringham, sto Dwight Yorke og Ole Gunnar Solskjær for mange av målene til Manchester United på slutten av nittitallet. Foto: REUTERS/Dan Chung/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Med sine 123 Premier League-mål, var Manchester United og Aston Villa-legenden Dwight Yorke vanskelig å stoppe.

Likevel ble han nettopp det da han forsøkte å komme inn i USA fredag, ifølge The Guardian.

Avisa skriver at den tidligere fotballspilleren var på vei fra Doha i Qatar til hjemlandet Trinidad & Tobago fredag.

Yorke oppgir selv å ha blitt stoppet da han mellomlandet i Miami.

- Jeg klarte ikke å ta innover meg hva som hendte. Jeg har vært der utallige ganger og elsker landet, men følte meg som en kriminell, sier Yorke, ifølge The Guardian.

FULL FAN: En full Manchester United-fan ringte i går kveld nødtelefonen til politiet i Manchester og krevde å få snakke med Sir Alex Ferguson. Hør hele telefonsamtalen her! Video: Greater Manchester Police Vis mer

Iransk stempel

Den britiske avisa oppgir at et iransk stempel i passet var årsaken til hendelsen. Dette skal Yorke ha fått da han i 2015 spilte en veldedighetskamp i Teheran.

Den tidligere stjernespissen sier han ble stoppet av to vakter. Disse skal ha bedt ham om å reise tilbake til Qatar.

- Jeg forsøkte å forklare at jeg ikke bor i Qatar, og at jeg forsøkte å reise hjem til Karibia, sier Yorke om hendelsen først omtalt av The Sun.

Ikke innreiseforbudet

At Yorke, som blant annet spilte sammen med Ole Gunnar Solskjær, ble stoppet på flyplassen, har trolig ingen forbindelse med Donald Trumps mye omtalte innreiseforbud.

Det gjaldt i utgangspunktet statsborgere fra syv land, deriblant Iran. Forbudet ble imidlertid stoppet av rettsystemet i USA i starten av februar.

- Dette er en strålende dag for rettsstaten i dette landet, sa Noah Purcell, regjeringsadvokat i delstaten Washington, om avgjørelsen til dommer James Robart.

President Trump har varslet at han kommer til å forsøke å omgå rettsavgjørelsen.

- Vi går videre. Vi kommer til å sende ut en ny presidentordre neste uke som skal beskytte landet vårt grundig. Så vi kommer til å gå videre den veien og forhåpentligvis vinne fram, sa presidenten i går.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling