LURT GREP: Ole Gunnar Solskjær satte Romelu Lukaku på banen. Sekunder seinere ledet Manchester United 1-0. Foto: Owen Humphreys/PA via AP
LURT GREP: Ole Gunnar Solskjær satte Romelu Lukaku på banen. Sekunder seinere ledet Manchester United 1-0. Foto: Owen Humphreys/PA via APVis mer

Er Romelu Lukaku Ole Gunnar Solskjærs superinnbytter?

Solskjærs genistrek. Nå har han fått nytt kallenavn av fansen

Romelu Lukaku scoret umiddelbart etter å ha kommet på banen, i ren Ole Gunnar Solskjær-stil.

Newcastle - Manchester United 0-2

NEWCASTLE/OSLO (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-eventyr fortsetter. Etter fire kamper som manager står laget med 12 poeng og full pott.

Stemningen i klubben er snudd helt på hodet etter at José Mourinho måtte ta sin hatt og gå før jul. United-legenden Solskjær har fått flere stjerner til å skinne.

I sin tid i United var 45-åringen kjent som en superinnbytter. Da han avgjorde Champions League-finalen i 1999, ble han byttet inn med bare ti minutter igjen å spille.

Onsdag tok Solskjær grep på stillingen 0-0 og byttet inn Romelu Lukaku. Det tok belgieren bare noen få sekunder å sende United i ledelsen. I ren Solskjær-stil.

Superinnbytteren

Nå har Solskjær fått et nytt kallenavn av fansen, skriver Manchester Evening News.

«The super sub with a super sub.»

Enkelt oversatt: Superinnbytteren med en superinnbytter. Det nye kallenavnet fører seg inn i rekken med kallenavn som «the Baby-faced assassin».

Etter kampen kom også Lukaku med litt ros av nordmannen.

- Både Marcus (Rashford), Anthony (Martial) og jeg lærer mye av ham, spesielt når det gjelder det offensive spillet. Han prøver å gjøre oss bedre og har fokus på å vinne kamper. «So far so good», sier han til lokalavisa.

Rashford scoret det andre målet i 2-0-seieren. Rashford sier Solskjær allerede har hjulpet ham stort i spillet foran mål.

- Jeg tror nøkkelen er å ha litt is i magen. Vi har ikke hatt så mye tid til å jobbe med det ennå, men bare å snakke litt om det utgjør en forskjell. Jeg vil bli bedre og lære mer, sier Rashford.

- Tenker ikke på det

Solskjær skrev historie med kveldens seier. Det er det bare én som har klart før ham.

For det er bare managerlegenden Sir Matt Busby som har klart den bragden, og vi må helt tilbake til 1946 da det skjedde. I kveld ble det en etterlengtet reprise, men de røde måtte jobbe hardt for poengene.

- Det står i historiebøkene, men det er ikke noe jeg tenker på. Jeg tenker bare på neste kamp, sier Solskjær til pressen etter kampen.

- Vi hadde kontroll. Første omgang var ikke så bra, det så nesten ut som en testimonial. Det store plusset er at vi holdt nullen, sier Solskjær i et intervju vist på TV 2 etter kampen.