VIL BLI LØNNSKONGE: David de Gea ønsker betydelig høyere lønn i Manchester United. Her jubler han etter 1-0-seieren over Tottenham søndag. Foto: NTB scanpix
VIL BLI LØNNSKONGE: David de Gea ønsker betydelig høyere lønn i Manchester United. Her jubler han etter 1-0-seieren over Tottenham søndag. Foto: NTB scanpixVis mer

Solskjærs helt med superkrav

Manchester United vil forlenge kontrakten med David de Gea (28). Ifølge The Times krever keeperen samme lønn som klubbens best betalte spiller, Alexis Sánchez.

Før Premier League-kampen mot Brighton klokka 16.00 lørdag, råder det full harmoni og optimisme i Manchester United. Spillerne har fått smilet tilbake etter seks seirer på rad. De engelske avisene har positive vinklinger om klubben. All ros går til den norske iscenesetteren: Ole Gunnar Solskjær (45).

Det er tydelig å se at spillerne koser seg igjen. Onsdag dukket keeper David de Gea og midtbanespiller Juan Mata opp på restaurant Piccolino i Manchester-området. De to parkerte foran hovedinngangen i hver sin Aston Martin, og fleipen satt løst.

- Begge dro fra restauranten i 17-tida. Mata hadde en DB9 til en verdi av 140 000 pund (1,5 millioner kroner). De Gea hadde en V8 Vantage til 120 000 pund (1,3 millioner kroner), skriver Daily Mail.

SOLSKJÆR: Dette mener folket om Solskjærs innsats i Manchester United. Video: Ingebjørg Iversen / Dagbladet Vis mer

Kanonkamp

David de Gea leverte en kanonkamp mot Tottenham søndag. Elleve kvalifiserte redninger i 1-0-kampen fikk Solskjær til å ta fram superlativene.

- Verdens beste keeper, erklærte nordmannen.

KNALLSTART: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB scanpix
KNALLSTART: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB scanpix Vis mer

Så optimistisk ser de Gea nå på situasjonen, at han ønsker å forlenge kontrakten som går ut i 2020. Troen på at han kan vinne noe stort med United, har vokst med Solskjærs inntog.

Ifølge The Times har keeperen i dag en ukelønn på 200 000 pund, eller 2,2 millioner kroner. Dette gjør ham til Premier Leagues best betalte sisteskanse. Ifølge avisa er kravet å komme opp på samme nivå som klubbens lønnskonge, Alexis Sánchez. Chileneren har en ukelønn på 350 000 pund, eller 3,8 millioner kroner.

- Det kan virke grådig, men det er det ikke. De Gea fortjener å være på et toppnivå. Han har båret klubben de siste åra, skriver Paul Hirst, kommentator i The Times.

SOLSKJÆR: Sportsjournalist i Dagbladet, Øyvind Godø, har fulgt både nordmannens trenerkarriere og Manchester United over lang tid, og tror Solskjær har det som kreves for å lykkes i storklubben. Video. Kristoffer Løkås. Bilder: NTB Scanpix. Vis mer

Real-kobling

De Gea er flere ganger blitt koblet til Real Madrid. Men den spanske keeperen ønsker å være med på oppturen som ser ut til å komme på Old Trafford. På 253 kamper i Premier League har han holdt nullen 95 ganger, ifølge Talksport.

- Siden Mourinho dro fra United i desember, har Solskjær pustet liv i klubben. Det er ny optimisme rundt hovedkvarteret Carrington, skriver storavisa The Sun, som mener ukelønna til keeperen kan komme opp i 400 000 pund, inkludert bonuser.

Pogba-møte

Av andre United-nyheter før Brighton-kampen, melder flere aviser at Solskjær skal ha hatt et møte med Paul Pogba under fire øyne. Han har angivelig gitt klar beskjed om at han ønsker å bygge spillet rundt midtbanespilleren, som ble verdensmester med Frankrike i sommer.

- Jeg elsker å spille fotball igjen, sier Pogba.

Manchester Evening News skriver at Alexis Sánchez er tilbake på treningsfeltet igjen etter en skade. Med chileneren i form, vil Solskjær få enda mer offensiv kraft.

- Alexis gir Ole en boost, rapporterer avisa.

Sjetteplass

Manchester United ligger på sjetteplass etter 22 runder. Opp til Chelsea på fjerdeplass – som gir spill i Champions League neste år – er det seks poeng.

Klubben er med i både Champions League og FA-cupen denne sesongen. På en pressekonferanse fredag sa Solskjær:

- Vi har seks gode kamper bak oss, men den neste er den viktigste. Vi kan ikke være for selvsikre. Vi må passe oss for selvtilfredshet. Det er medaljens bakside.