Manchester United:

Solskjærs kaptein slaktes

Til tross for at det var Luke Shaws selvmål som avgjorde kampen mot Barcelona, er det kaptein Ashley Young som får kjenne fansens vrede.

SLAKTES: Ole Gunnar Solskjærs kaptein, Ashley Young, får gjennomgå etter onsdagens tap mot Barcelona. Foto: NTB Scanpix
SLAKTES: Ole Gunnar Solskjærs kaptein, Ashley Young, får gjennomgå etter onsdagens tap mot Barcelona. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke uttalte Ole Gunnar Solskjær at Ashley Young tok en «dårlig avgjørelse» da han ble utvist mot Wolverhampton. Høyrebacken ble heftig kritisert, og etter kampen mot Barcelona onsdag kveld ser kritikerne ut til å ha fått nok.

Dommen var ikke nådig i TV 2s Premier League-studio da Ashley Young ble utvist etter å ha pådratt seg to gule kort i løpet av bare fire minutter mot Wolverhampton tirsdag i forrige uke.

- Jeg synes at han soleklart skal peke på at spillerne på mange måter sviktet Solskjær i denne kampen. Personlige feil foran begge mål, to hodeløse taklinger av Ashley Young, sa Brede Hangeland.

- En fryktelig takling, konkluderte BBC-ekspert Pat Nevin.

TILBAKEBLIKK: Solskjær har ikke mistet troa på avansement i Champions League etter tapet mot Barcelona, og benyttet anledningen til å minne pressen på at det har skjedd mirakler i den spanske storbyen tidligere. Video: Fredrik N. Filtvedt/ Dagbladet TV Vis mer

Syndebukk

Etter onsdagens 0-1-tap mot Barcelona mottar United-kapteinen nok en gang massiv kritikk.

I fire strake timer var det bare emneknaggen «#MUNBAR» som ble omtalt hyppigere enn «Ashley Young» på Twitter, og kritikerne var ikke nådige i sin dom.

Noen ber Manchester United om å terminere kontrakten med Young, mens andre omtaler ham som «banens verste spiller». Mesteparten av kritikken dreier seg imidlertid om Ashley Youngs mange mislykkede innlegg.

SOLSKJÆR-MAGASINET: Manchester United-supporterne frykter ikke Lionel Messi før onsdagens møte med Barcelona i Champions League. Video/reporter: Fredrik N. Filtvedt/Dagbladet TV Vis mer

Statistikk

Ifølge bettingselskapet bet365 slo Young elleve innlegg i løpet av kampen, uten å finne en medspiller med noen av dem. Videre opplyser de at Young traff en medspiller med pasningene sine 73,3 prosent av gangene - det laveste resultatet av alle United-spillerne.

Ikke nok med det. Ifølge UtdArena, som formidler statistikk fra United-kamper, mistet Ashley Young ballen hele 32 ganger i løpet av kampen.

«Ingen annen spiller på banen mistet ballen mer enn ham, eller traff dårligere med innlegg enn ham», skriver de på Twitter.

Slaktes

- Første gang United viser tegn til å presse, gir Langlet bort ballen dypt i egen banehalvdel. Heldigvis for Barcelona faller disse ballene til Ashley Young, som forsøker å legge inn til det svarte hullet NASA oppdaget, skriver fotballskribent Kiyan Sobhani.

- Ashley Young er en av de verste spillerne i Premier League akkurat nå. Høyresiden vår er en gravplass. Ellers var det en ganske god omgang, skriver brukeren RantsnBants på Twitter.

Men det er ikke bare på Twitter at Young får tyn. I flere av de britiske avisenes spillerbørser kommer han dårligst ut, og verst får han gjennomgå i lokalavisa Manchester Evening News.

«Prestasjonsnivået hans har vært lavt over tid, og det nådde bunnen mot Barcelona. Kunne ikke bli kvitt ballen raskt nok. Kan vrakes på lørdag», skriver de og gir ham karakteren 1 av 10.

OPPTIMIST: Olle Gunnar Solskjær tror Manchester United har det som skal til for å ta seg videre til semifinalen i Champions Leauge. Video: Fredrik N. Filtvedt/ Dagbladet TV Vis mer

Unggutt fikk skryt

Etter kampen uttrykte Ole Gunnar Solskjær optimisme, og uttalte at de kan slå ut Barcelona i returoppgjøret på Camp Nou.

- Det er en utfordring og det vil være en større prestasjon enn da vi slo ut PSG. Barcelona er ikke vant til å tape, men vi kan klare det - ingen tvil om det. Uansett hvem som spiller på topp for oss, så må vi skape sjanser for dem.

Solskjær uttalte seg imidlertid ikke om prestasjonen til sin egen kaptein, men valgte i stedet å trekke fram en unggutt.

- Det var en fantastisk kamp for Scott McTominay. Han utvikler seg for hver kamp. Han er en fantastisk atlet, og kan løpe dagen lang. Han vinner dueller og er kvikk i beina. Han var rolig og tok ned ballen noen ganger.

- Han møter opp til trening hver dag med en fantastisk innstilling, og det er måten man utvikler seg på, skrøt Solskjær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer