Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjærs løfte: - Ingen unnskyldninger

Ole Gunnar Solskjær hinter til en travel sommer for United.

VIL FORBEDRE SEG: Ole Gunnar Solskjær lover at de kommer til å stille forberedt inn mot oppkjøringa til sesongstart i Premier League. Foto: REUTERS / Peter Powell / NTB Scanpix
VIL FORBEDRE SEG: Ole Gunnar Solskjær lover at de kommer til å stille forberedt inn mot oppkjøringa til sesongstart i Premier League. Foto: REUTERS / Peter Powell / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ikke mange som ble imponert over hva Manchester United presterte i sesongen som pågikk. De endte til slutt på en skuffende 6. plass, og Ole Gunnar Solskjær klarte ikke å få klubben blant de fire beste, som mange fans ønsket.

Det starta veldig bra for Solskjær da han tok over like før nyttår, og han slo blant annet ut PSG ved hjelp av et fantastisk comeback der de snudde 0-2 til 3-3 sammenlagt. Men rundt mars sviktet laget prestasjonsmessig og resultatmessig, og nå må Solskjær finne en plan på hvordan skuta skal snus.

Hevder nedturen gir energi

Det er altså rundt fem måneder siden nordmannen tok over United, og han forteller at han merker at jobben er krevende. Likevel hevder han at det ikke bare er negativitet som følger med de svake resultatene.

- Jeg har bare vært her i fem måneder, men du får mer energi av å jobbe, og noen ganger får du mer energi når det går imot deg, sier Solskjær til MUTV, og fortsetter:

- Man får mer energi fordi man har en vilje om å komme tilbake som et bedre lag og en bedre trener, og for å hjelpe spillerne i å bli bedre. Det er fint å vinne, ikke misforstå meg. Men når man har hatt den sesongen man har hatt, så tror jeg alle vil vise hva vi kan, fordi de er stolte spillere og vi er stolte trenere.

Solskjær har tidligere sagt at han vil komme fullt forberedt til oppkjøringssesongen, og når de møtes 1. juli skal ting være klart.

- Vi skal selvfølgelig sette oss ned og gå gjennom alle planene med de fysiske trenerne og med de andre trenerne, så vi er klare for 1. juli. Det finnes ingen unnskyldninger, sier Solskjær.

Sliter med å skru av

Nordmannen holder til i Kristiansund om dagen, og selv om han har «ferie», så opplyser han om at det er ikke lett å slappe helt av. For United har blant annet et overgangsvindu å tenke på, og det forventes at de røde djevlene skal være aktive på markedet. Både på spillere som kommer inn og spillere som går ut av laget. Blant annet skal Daniel James være på det nærmeste klar for klubben.

- Jeg vil ikke skru av fullstendig. Jeg kan skru av telefonen min en gang iblant, men man skrur ikke av hjernen sin. Kanskje det vil komme en dag eller to uten å tenke på sesongen, men selvfølgelig, vi har en stor jobb foran oss når vi skal forberede neste sesong med spillerlogikk og trenerlogikk, sier nordmannen.

For ikke mange timene siden ble det kjent at Solskjærs United skal møte Kristiansund i Oslo til sommeren. Det skal være en del av oppkjøringa til klubben, som starter Premier League-sesongen ikke mange ukene etter kampen i Oslo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!