LIKER IKKE UTVIKLINGEN: Ole Gunnar Solskjær synes det er tøft å se på utviklingen i gamleklubben Manchester United. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
LIKER IKKE UTVIKLINGEN: Ole Gunnar Solskjær synes det er tøft å se på utviklingen i gamleklubben Manchester United. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Solskjærs Manchester United-innrømmelse: - Det har vært tøft å se på

Fortviler om utviklingen i gamleklubben, håper på ny Molde-sensasjon i Europa, skryter av Zlatan og tror Martin Ødegaard kan vinne Champions League.

(Dagbladet): Molde-manager Ole Gunnar Solskjær er nå i Dubai og forbereder sine elever til Europa League-kampene mot tittelforsvarer Sevilla.

Kampene er historiske. Aldri tidligere har Molde vært i 16-delsfinalen i turneringen. Selv om assistent Erling Moe skal ha mye av æren for det sensasjonelle avansementet fra gruppespillet, er det neppe tilfeldig at Solskjær sitter i managerstolen i denne historiske kampen.

For Solskjær er en mann som skaper historie. Han er den eneste nordmannen som har avgjort en Champions League-finale, og han er den nordmannen med flest scoringer i Premier League.

Men sammenlignet med tiden før og etter han var Premier League-manager i Cardiff, har mye forandret seg.

- Sist gang var jeg en ung og ambisiøs Molde-trener som hadde en drøm å komme meg videre til Premier League. Nå har jeg kanskje endret litt livssyn. Nå går jeg ikke og drømmer om Premier League lenger, sa Solskjær til Dagbladet i høst.

- Nå vil jeg gjøre det best mulig i Molde, samtidig som jeg fortsetter det flotte livet jeg har sammen med min familie i Kristiansund.

- Tøft å se på Manchester United Sønnen Elijahs tankevekkende melding hadde mye å si i så måte. Men selv om den ekstreme dedikasjonen til fotballen er blitt byttet ut med en sterkere dedikasjon til familien, er det én ting som aldri forandres:

Solskjærs hjerte tilhører Manchester United, gamleklubben som var England beste lag i en årrekke og som i perioder også var best i verden. Nå sliter de røde djevlene på 5. plass i Premier League og ligger an til å miste Champions League-plassen neste sesong.

Den utviklingen smerter å se på for Solskjær. Det er ikke sånn det skal være i en klubb med en så sterk iboende vinnerkultur, hvor en 2. plass i Premier League tidligere var en enorm skuffelse. Slik er det ikke lenger.

- Det har vært tøft. Vi er vant til å vinne serien. Da jeg spilte der og vi havnet på 2. plass, var det en mislykket sesong. Nå snakker vi om at kan komme blant de fire beste for å nå Champions League. Forventningene er ikke like høye som før. Det er tøft å se på, sier Solskjær i et større intervju med den svenske avisen Expressen.

- Det er også tøft å se at Pep Guardiola blir manager for Manchester City og at de tar mer og mer over. Men Manchster United kommer tilbake, lover Manchester United-legenden.

Tror på Martin Ødegaard-suksess Solskjær spilte lenge i Clausenengen før han dro videre til en toppklubb. Real Madrids Martin Ødegaard har valgt en helt annen vei. Solskjær tror begge deler kan fungere.

GODT FORHOLD:  Ole Gunnar Solskjær og Sir Alex Ferguson har et svært godt forhold fra tiden i Manchester United. På dette bildet fikk Solskjær, i en alder av 23 år, Kniksen-prisen utdelt av Ferguson. Foto: NTB Scanpix
GODT FORHOLD: Ole Gunnar Solskjær og Sir Alex Ferguson har et svært godt forhold fra tiden i Manchester United. På dette bildet fikk Solskjær, i en alder av 23 år, Kniksen-prisen utdelt av Ferguson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er mange veier til Rom. Jeg er sikker på at Martin har tenkt igjennom det. John Arne Riise gikk til Monaco som 16-åring og vant senere Champions League. Jeg spilte for Clausenengen i norsk andredivisjon som 21-åring og vant senere Champions League. Jeg blir ikke overrasket om Martin Ødegaard vinner Champions League, sier Solskjær.

I intervjuet med Expressen forteller 42-åringen om det gode forholdet til svenske Henrik Larsson, som spilte en kort tid i Manchester United og som lærte både Solskjær og Wayne Rooney mye.

Han skryter også av Zlatan Ibrahimovic og mener at han kunne ha skutt Norge til EM om han var norsk.

- Når du har en av Europas beste spillere, har du alltid sjansen til å vinne kamper. Norge med Zlatan hadde vært i EM, Danmark med Zlatan hadde vært i EM og Sverige med Zlatan er i EM. Så enkelt er det. Vi er tre jevne lag, men Sverige har Zlatan, konkluderer Solskjær.

Formidabel oppgave Han har et lite håp om at Molde kan sjokkere Sevilla.

- Vi kan slå Sevilla én eller to av hundre ganger. Jeg håper at dette er den her gangen. Vi har imponert tidligere og slått Fenerbahce borte og Celtic både hjemme og borte. Men realistisk sett er Sevilla et av de verste lagene vi kunne ha fått. De har jo vunnet Europa League to ganger på rad, minner Solskjær om.

Moldes kamper mot Sevilla spilles 18. og 25. februar, men i dag er det storkampen Chelsea - Manchester United som gjelder for Solskjær.

Kampen starter kl. 17.00. Solskjærs gamleklubb trenger en seier for å ikke bli hektet av i kampen om den viktige 4. plassen.

SUKSESS: Ole Gunnar Solskjær har hatt stor suksess som manager i Molde. Han er fortsatt sulten i sin andre periode som klubbens trener.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SUKSESS: Ole Gunnar Solskjær har hatt stor suksess som manager i Molde. Han er fortsatt sulten i sin andre periode som klubbens trener. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer