<strong>MYE Å TENKE PÅ:</strong> Ole Gunnar Solskjær og Manchester United må slå tilbake på gressmatta. Foto: Alex Livesey / AFP / NTB
MYE Å TENKE PÅ: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United må slå tilbake på gressmatta. Foto: Alex Livesey / AFP / NTB Vis mer

Solskjærs mange problemer

Det er mye støy rundt Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Det eneste som gjelder for å stilne kritikerne, er å vinne fotballkamper. Og det raskt.

Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United reiser til Newcastle lørdag kveld. Kampen går klokka 21.00 på TV 2 Sport Premium. Følg Dagbladets fotballsending lørdag fra klokken 20.00.

Det brenner under føttene til Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær (47) om dagen.

Med to tap på de tre første seriekampene er det bred enighet om at det haster med å snu den vonde trenden. På fredagens pressekonferanse ble nordmannen stilt til veggs for de svake prestasjonene.

- Vi vet at vi har startet dårlig, og kampen mot Tottenham var skikkelig dårlig. Vi må prestere bedre, men nå har vi hatt to uker til å tenke på det og jobbe med det, sier Ole Gunnar Solskjær som forventer bedring i søndagens kamp mot Newcastle.

- Vi må ha en respons. Vi skal dra dit å dominere og kontrollere kampen. Jeg vil se et positivt kroppsspråk fra spillerne og en positiv innstilling, og jeg vil se spillere som kjemper, maner nordmannen.

Men det er ikke bare de sportslige resultatene som har skapt problemer for Solskjær, som har flere negative ting rundt seg den siste tiden. Dette er noen av dem:

Pochettino-ryktene forsvinner ikke

Så lenge den tidligere Tottenham-manager Mauricio Pochettino (48) fortsatt er ledig på jobbmarkedet, vil navnet hans uttales i samme åndedrag som Manchester United - særlig i krevende tider som nå.

Det har ikke vært noe unntak den siste tiden, hvor engelske tabloidaviser stadig nevner argentineren, selv om The Athletic hevder det ikke har vært noe kontakt mellom Pochettino og Manchester United.

Independents Miguel Delaney er blant dem som mener Manchester United bør sikre seg Pochettino. Han mener at Solskjær ikke er rett mann til å lede de røde og aldri har vært det.

Pochettino uttalte følgende november i fjor etter å ha fått sparken i Tottenham:

- Fotballen er veldig dynamisk og du må være klar i det øyeblikket et tilbud dukker opp, klar for det nye kapittelet i ditt profesjonelle liv.

Fernandes-ryktene

Bruno Fernandes (26) ble tatt av allerede i pausen mot Tottenham, og engelsk presse, deriblant Daily Mirror, har spekulert i om det skyldtes en krangel mellom playmakeren og Solskjær, etter at Fernandes hevet stemmen i garderoben.

Hovedpersonen selv benekter dette, og kom også med en offentlig uttalelse:

- Det må være en måte å prøve å skape splittelse på. Det er på ingen måte sant, sier Fernandes til den portugisiske kringkasteren Sport TV.

Han sender en krass melding de til som har servert ryktene.

- Ikke bruk navnet mitt, mine kolleger eller treneren for å prøve å skape trøbbel i Manchester United. Stemningen er fin, og laget er klare til å slå tilbake, sier Fernandes.

Portugisisk presse har også skrevet at Fernandes har mistet troen på Solskjær og United-styret. Hele saken er uansett støy Solskjær ikke trenger nå.

Likevel virker det som nordmannen tar det hele med ro.

- Dette er det som skjer når du taper et par kamper. Vi kan ikke lytte til alle andre. Vi er United, folk prøver å splitte oss, men det kommer ikke til å skje. Vi er en sterk gruppe, slår Solskjær fast på fredagens pressekonferanse.

Maguire ikke til å kjenne igjen

Harry Maguire (27) Har gått fra den ene svake kampen til den andre. Det toppet seg for England, da han pådro seg et klønete rødt kort mot Danmark allerede etter en halvtime.

Eksperter mener Maguire ikke har vært seg selv etter den famøse hendelsen i Hellas, hvor han ble arrestert og dømt for vold, før han anket saken.

Om den hendelsen påvirker det sportslige vites ikke, men stopperen framstår helt tappet for selvtillit. Flere mener han bør vrakes, både for England og Manchester United, samtidig som man spør seg hvem som eventuelt skal gå inn i midtforsvaret på klubblaget.

- Det er sånn fotballen er. Man er i søkelyset hele tiden og det er hele tiden opp- og nedturer som vi må hanskes med. Jeg vet at Harry kommer til å slå tilbake, forteller Solskjær om kapteinen sin som fikk en smell i landskampen mot Danmark og er usikker før lørdagens kamp.

Solskjær har allerede hodebry etter at Victor Lindelöf også har skuffet over tid, noe som gjorde at Eric Bailly startet forrige kamp mot Spurs. Det fungerte heller ikke noe særlig.

Det er heller ikke lett å vrake kapteinen når de røde møter storlagene PSG, Chelsea, RB Leipzig og Arsenal de fire neste kampene etter Newcastle lørdag.

Manglende spillerkjøp

Overgangsvinduet i England er stengt, og Manchester United fikk aldri sikret seg førstevalget Jadon Sancho, som ble værende i Borussia Dortmund.

Flere hevder at Solskjær blir sviktet av Manchester Uniteds styre, som hentet tre spillere på Deadline Day - blant annet Edinson Cavani som har vært ledig på markedet siden juni.

Redaktør i Manchester Uniteds supporterklubb, Dag Langerød, sa blant annet følgende til Dagbladet:

- Når han kommer på overgangsvinduet siste dag, da kommer du ikke unna at det er desperasjon.

Solskjær uttalte i august at han var ute etter å «styrke dybden i troppen fordi det kom til å bli en lang sesong» og at klubben måtte være «god og smart». Pipa fikk en annen lyd da overgangsvinduet stengte.

- Jeg mener det er et annerledes scenario nå - etter to kamper har jeg allerede sett mange av de spillerne som ikke spilte så mye forrige sesong gjøre det bra, sa Solskjær blant annet ifølge The Guardian.

På fredagens pressekonferanse snakket Solskjær om hvor mye han gledet seg til å få nysigneringene Alex Telles, Edinson Cavani og Facundo Pellistri med i troppen.

- Alle tre har noe annet enn det vi allerede har og vil definitivt komme inn å hjelpe oss. Jeg tror gruppen også ser frem imot å få dem med, roser Solskjær.

Mark Ogden, som følger klubben tett, mener Solskjær ikke fikk noen av spillerne han ønsket.

Journalist James Robson mener United-managerne etter Sir Alex Ferguson har blitt sviktet når det gjelder kjøp/salg og at dette er tydelig merkbart når det gjelder de sportslige resultatene de siste sesongene.

«Solskjær våkner i dag opp til den samme realiteten som gikk opp for Moyes, van Gaal og Mourinho. Sponsoravtaler/supportergrupper/sosiale medier fører ikke til overganger», skrev James Robson i Standard da vinduet stengte.

Det blir påpekt at Manchester United fortsatt trenger en ving, en midtstopper og en midtbanespiller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer