Solskjær svarer på tiltale

Solskjærs masterplan knuste Leipzig

Når Ole Gunnar Solskjær settes under massivt press slår Manchester United tilbake. Hver gang.

STOR TRIUMF: Manchester United vant 5-0.

Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United – RB Leipzig 5–0 (1–0)

OLE GUNNAR SOLSKJÆR tok ikke ut sitt beste lag fra start, satset på offensive øyeblikk og motspill, og kastet i henhold til kampplanen inn sine beste spillere mot slutten. Begge deler virket optimalt.

Plan A ga 1–0 og tvang Leipzig til å ta stadig større risiko.

Plan B, der Marcus Rashford skulle komme inn og bruke bakrommet, drepte kampen.

Og til fotballfaglig orientering for alle som sier Ole Gunnar Solskjær ikke har peiling og er i stand til å endre kamper:

RB Leipzig, som fikk rundjuling den siste halvtimen, leder Bundesliga.

De har slått PSG borte og knust Leipzig hjemme.

Takk for maten!

MANCHESTER UNITEDS NORSKE manager beskyldes for det meste fordi han kom til Old Trafford med noen ubetydelige norske trofeer og et håpløst nedrykk med Cardiff. På nivået Manchester United skal hevne seg er det ingenting. Mange mener vikariatet han fikk var en kriseløsning, og at den faste jobben ble tildelt på falske premisser.

Uansett preferanser og ståsted, Ole Gunnar Solskjær er der fortsatt.

Like sta, men stadig litt klokere.

Og blidere.

KRITIKKEN DU OFTEST hører er av faglig karakter og handler om laguttak, taktikken som til enhver tid velges, formasjon i forhold til motstander og manglende coaching underveis i kampene. Pluss supporternes vedvarende hjertesukk, mangelen på store signeringer.

Når det går dårlig er Ole Gunnar Solskjær i alle sammenhenger ubrukelig.

I gode perioder får han pusterom til å drive laget videre i henhold til plan, strategi og valgte verdier.

Men Manchester Uniteds managere vil alltid måles på framgang over tid, synonymt med suksess som gir trofeer.

Ikke redningsaksjoner

FØR PSG I Paris tirsdag i forrige uke, etter en mildt sagt rufsete start på sesongen, var presset igjen på Ole Gunnar Solskjær. I hvert fall det presset vi på utsida av alt kan registrere. Det eksterne.

Hva som skjer innafor murene på Old Trafford vet de færreste noe om.

Spekulasjonene er for alle å se.

Det er ikke mange dagene siden Mauricio Pochettino enda en gang ble nevnt som den neste manageren i Manchester United.

Det var ikke første gangen, og blir ikke den siste.

RUNDDANSEN VI HAR opplevd de siste 22 månedene, de sykliske når-får-han-sparken-kommentarene i engelske medier, var av alle de vanlige årsakene i gang igjen før Champions League-åpningen i Paris i forrige uke.

For det første hadde ikke Manchester United brukt sommerens overgangsvindu til å handle som forventet.

For det andre hadde de ikke levert på banen.

Og for det tredje, med PSG, Chelsea, Leipzig, Arsenal og Everton i de fem neste kampene, mente derfor de som alltid mener noe om sånt, at Ole Gunnar Solskjær nok en gang sto på kanten av stupet.

Litt som etter 0–2 for Burnley på Old Trafford i januar.

Men verre fordi det skjer enda en gang.

NÅ, ETTER SEIER i Paris, 0–0 mot Chelsea og 4–0 over RB Leipzig, står Ole Gunnar Solskjær fjellstøtt. Igjen. Manchester United og har nok en gang svart på tiltale.

Spillemessig er det ikke like bra før rommene åpner seg for distinkte kontringer. Man krever alltid at Manchester United skal ha et tydelig grunnspill og dominere Leipzig på hjemmebane, også mot etablert forsvar.

Men resultatene og halvtimer som den siste denne kvelden sminker mangellappen alle dager.

NÅR DET ER sagt tror jeg ikke manageren bryr seg så mye om stemningsskiftet resultatene fører med seg. Hadde ikke Manchester United vært all in på Solskjærs plan ville han fått sparken for lenge.

Men selvfølgelig, det hjelper å slå to av forrige sesongs semifinalister i Champions League.

Alt det andre – det som gjør det vakre spillet virkelig vakkert – kalles gjerne utvikling over tid, krever tålmodighet både internt og eksternt, og pakkes inn i begrep som gjenreising i henhold til plan og strategi.

ANKEPUNKTET MOT DET er ropet om hvor mye tålmodighet man gir en klubb som en gang i verden grein på nesa når de ble nummer to i Premier League. Til jul har Ole Gunnar Solskjær vært to år og fire overgangsvinduer i klubben. Og basert på det man så denne kvelden er lagets høyeste nivå hevet.

Ole Gunnar Solskjær skal ingen steder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer