Solskjærs melding til skuffede spillere

Rojo, Smalling, Jones og Darmian ble vraket fra United-troppen. Men det er fortsatt håp for noen av dem.

FORNØYDE: Manchester United-fansen er fulle av lovord om jobben Ole Gunnar Solskjær har gjort til nå som manager, og er optimistiske foran sesongen. Video: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Før første gang siden 2015 skal verken Matteo Darmian, Phil Jones, Chris Smalling eller Marcos Rojo en del av Manchester United-troppen, da Ole Gunnar Solskjærs mannskap slo Chelsea 4-0 i første serieunde.

Ingen av dem var i kamptroppen mot Wolverhampton i kveld heller.

Det forteller litt om skiftet som har skjedd på det defensive planet i Manchester United, hvor Aaron Wan-Bissaka og Harry Maguire har spasert rett inn i elleveren til Solskjær.

Det kan virke som Jones og Smalling også er bak Axel Tuanzebe i køen på midtstopperplass, hvor Victor Lindelöf er partner med rekordkjøpet Maguire.

Samtidig har Darmian og Rojo vært sterkt linket bort i sommer, og overgangsvinduet er fortsatt ikke stengt i flere store ligaer.

LINKES BORT: Marcos Rojo. Foto: Theron Kirkham/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
LINKES BORT: Marcos Rojo. Foto: Theron Kirkham/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix Vis mer

- Det har vært konkurranse fordi guttene som ikke spilte og ikke var i troppen var skuffet over at de ikke var involvert og de som spilte var glade, så det har vært en veldig god uke, sier Solskjær til klubbens offisielle app.

Lukker ikke døra

Solskjær uttalte før Chelsea-kampen at vi ville se utfra kamptroppen hvem han «ønsker» å ha i klubben denne sesongen.

Det kan bety dårlig nytt for de fire nevnte spillerne.

Samtidig vil ikke nordmannen lukke døren helt for de som ikke var en del av mannskapet på Old Trafford sist.

- De er alle midtstoppere med kvaliteter og jeg vet at vi kommer til å trenge et par av dem, sier Solskjær til Manchester Uniteds hjemmeside.

- Med Erics skade (Bailly), har jeg seks som er friske, som kanskje er én for mye til at alle blir involvert, men det er vår jobb: å gjøre det beste ut av det vi har, sier Solskjær videre.

Manageren peker på at spillerne er nødt til å gripe sjansen når den dukker opp, og at de rutinerte spillerne Rojo, Smalling og Jones tidligere har vist at de kan levere varene på fotballbanen.

HYLLES AV FANSEN: Dagbladet-journalist Tore Ulrik Bratland er på plass i Manchester før kampen mellom United og Chelsea. Vis mer

Imponerte

Foreløpig er det altså 21 år gamle Tuanzebe som er nærmest en plass i startelleveren. Han varmet benken mot Chelsea etter å ha imponert under oppkjøringen.

- Han imponerte meg sannsynligvis mer enn jeg forventet, så derfor var han på benken og han er veldig kapabel til å spille i andre posisjoner også, sier Solskjær.

Tuanzebe kan spille på midtbanen og som høyreback i tillegg til på stopperplass.

Solskjær forteller at det gjelder å imponere på trening for å få muligheten utover i sesongen. Han har ved flere anledninger sagt at han er fornøyd med intensiteten og det som leveres på treningsfeltet.

Han håper å ha på plass de samme spillerne som var involvert mot Chelsea til Wolves-kampen.