Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjærs menn dominerte totalt

Manchester United er tilbake på vinnersporet etter seieren over Norwich. Ole Gunnar Solskjær kan glede seg over flere ting.

1-0: Marcus Rashford med sin første scoring etter en flott pasning fra Juan Mata. Foto: NTB Scanpix
1-0: Marcus Rashford med sin første scoring etter en flott pasning fra Juan Mata. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Manchester United - Norwich 4-0 (1-0)

Manchester United var ute etter å reise seg etter tre kamper uten seier i alle turneringer.

Og de kunne nesten ikke bedt om et bedre lag å gjøre det mot, iallfall på papiret, for Norwich hadde kun vunnet én av de siste 16 ligakampene - samt tapt ti av de siste 13 bortekampene.

United dominerte i store deler av kampen og tomålsscorer Marcus Rashford fortsetter sin mektige sesong. Angriperen har 14 scoringer i Premier League denne sesongen, allerede fire mer enn forrige sesong, som var hans beste i den røde trøya.

Angriperen er i ferd med å knuse den rekorden.

- Fantastisk av Rashford å komme til 200 kamper så raskt. Han kom gjennom mesteparten av kampen, han sliter litt så vi tok ham av. Han beholdt roen. Jeg er veldig fornøyd med Marcus, sier Solskjær ifølge BBC.

- Jeg er veldig fornøyd, sier Solskjær om mannskapet, og han er sikker på at motstanderen snakket om United som et «veldig hardtarbeidende lag».

- Måten de jaget rundt på banen, som en flokk med jagende hunder, det er jeg veldig stolt av, sier han til MUTV om spillernes energi.

Og det er mer å glede seg over for Solskjær (i tillegg til at Harry Maguire raskt ristet av seg skaden).

For det kan se ut som Juan Mata får en ny vår i klubben, etter to assist og en god kamp i sin første ligastart på ni kamper. Kan han være svaret på playmakeren United sårt har savnet?

- Det var en veldig god kamp. Veldig bra reaksjon på vårt forrige tap. Vi spilte fantastisk fotball i dag. Vi nøt det på banen, vi fant mye fint rom, sier Juan Mata etter kampen.

Effektive

Hjemmelaget skapte lite de første 25 minuttene, men var effektive da sjansen først kom. Juan Mata slo en strøken pasning til Rashford, som fikk en enkelt jobb med å tuppe inn ledermålet.

Det var Rashfords 200. kamp for de røde, som ble markert på beste vis.

Selv om United ikke skapte så mye, dominert Solskjærs menn totalt på gressmatta. David de Gea i mål hadde knapt noe å gjøre før hvilen.

Keeperen måtte riktignok i aksjon på et skudd fra Todd Cantwell fra skrått hold, som han reddet fint. United mistet konsentrasjonen litt, og fikk muligens en nødvendig vekker.

LATTER OG GLEDE: United-spillerne hadde grunn til å smile. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Scanpix
LATTER OG GLEDE: United-spillerne hadde grunn til å smile. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Straffescoring

Ingen lag i Premier League har fått så mange straffespark som United med sine ni. Nærmest følger fire lag med fire straffespark.

I kveld pekte også dommeren på krittmerket, da unggutten Brandon Williams ble lagt i bakken av Tim Krul. Keeperen var etter ballen, men skuddet til Rashford var hardt og presist. Han fikk stående applaus da han forlot banen etter 58 minutter.

Anthony Martial økte ledelsen med en heading noen minutter seinere. Han fikk stå veldig alene i boksen, og nok en gang var det Juan Mata som var servitør.

Williams burde selv satt inn 4-0 før timen spilt, men blåste ballen langt over målet fra bakerste stolpe. En gedigen sjanse.

Innbytter Mason Greenwood fant derimot veien til målet, da han tok ned ballen og sendte den vakkert forbi Krul. 19-åringens fjerde ligamål og niende totalt var et faktum.

Engelske medier skrev denne uka at Harry Maguire kunne være ute i flere uker, men midtstopperen var allerede klar til kveldens kamp. Det var selvfølgelig også gledelige nyheter for Solskjær, som ikke kunne bedt om stort mer i kveld etter at de røde også holdt nullen for fjerde gang i ligaen.

- Vi reagerte i dag, vi kan slå tilbake og vi tar mer enn to eller tre skritt fram før ett tilbake, for i kulissene vet vi at vi gjør en god jobb, sier Solskjær.

Norwich måtte på sin side klare seg uten storscorer Teemu Pukki for første gang denne sesongen. Han var savnet for bortelaget.