UTLIGNET: Her banker Harmeet Singh inn 1-1 for Molde i første omgang. Foto: Scanpix
UTLIGNET: Her banker Harmeet Singh inn 1-1 for Molde i første omgang. Foto: ScanpixVis mer

Solskjærs menn knuste Ajax' Europa-drøm

Molde vant gruppa etter nytt sterkt poeng.

• Ajax - Molde (1-1) 1-1

(Dagbladet): Mens Molde kvalifiserte seg for sluttspillet i Europa League for over en måned siden, og kunne spille uten press i kveldens siste gruppekamp mot Ajax, kjempet nederlenderne desperat for å ikke bli eliminert.

Etter 14 minutter ofret Danny van de Beek (18) ansiktet i kamp med Joona Toivio og stanget inn 1-0, men det hjalp lite. For etter en snau halvtime svarte Molde gjennom Harmeet Singh.

Midtbanespilleren ventet tålmodig i returrommet etter en corner, før han fikk ballen lagt igjen av en årvåken Daniel Berg Hestad. Fra 16 meter banket Singh til, og ballen gikk via en Ajax-forsvarer og i mål.

Fikk nytt håp Stillingen sto seg til pause, og dermed så det lenge bekmørkt ut med tanke på å avansere for Ajax, men etter 68 minutter i den andre gruppespillskampen mellom Fenerbahce og Celtic øynet Amsterdam-klubben plutselig håp.

Da pådro Diego seg sitt andre gule kort, noe som betydde at skottene var én mann mer. Like etter utlignet også Ronny Deilas menn, noe som betydde at én scoring av Celtic og én av Ajax ville sende nederlenderne videre sammen med Molde.

Vant gruppa Det tente både hjemmepublikummet, trener Frank de Boer og spillerne, men Molde opptrådte disiplinert defensivt og holdt unna.

Da det også ble uavgjort i Istanbul, betyr det at blåtrøyene fra Norge er gruppevinnere, noe som medfører at de for eksempel ikke kan møte Liverpool i den første sluttspillskampen.

BLODIG: Danny van de Beek ga alt i en duell i forkant av 1-0-scoringen sin. Foto: Scanpix
BLODIG: Danny van de Beek ga alt i en duell i forkant av 1-0-scoringen sin. Foto: Scanpix Vis mer