Solskjærs milepæl: - Overrasket

Ole Gunnar Solskjær leder Manchester United i sin 100. kamp søndag. Her er noen av hans største opp- og nedturer.

SOLSKJÆR I 100: Ole Gunnar Solskjær har vært Manchester United-manager siden desember 2018. Foto: Andrew Yates/Sportimage via PA Images/NTB
SOLSKJÆR I 100: Ole Gunnar Solskjær har vært Manchester United-manager siden desember 2018. Foto: Andrew Yates/Sportimage via PA Images/NTB Vis mer
Publisert

Manchester United - Arsenal 17.30

Manchester United tar imot Arsenal på Old Trafford søndag. Det blir Ole Gunnar Solskjærs 100. kamp som manager for de røde. Han står bokført med 56 seire på 99 kamper.

- Jeg er overrasket over at det er hundre kamper. Det har gått fort, selv om mye har skjedd. La oss håpe jeg kan feire den 100. kampen med et godt resultat, jeg har kost meg fram til nå, sier Solskjær om milepælen.

Selv om nordmannen har kost seg, har det ikke bare vært fryd og gammen etter at han overraskende ble ansatt som midlertidig manager i klubben 21. desember 2018.

José Mourinho fikk sparken etter svake resultater, og tanken var at Solskjær skulle lede storklubben ut sesongen. Han fikk en pangstart med elleve kamper på rad uten tap (ti seire), og ble fast ansatt mars 2019 etter 19 kamper i sjefsstolen.

Nå som 47-åringen når en ny milepæl i manager-karrieren, ser Dagbladet tilbake på noen av hans største opp- og nedturer når det gjelder det sportslige.

Oppturer:

5-1-seier mot Cardiff i første kamp

Selv om Cardiff ikke er noen målestokk for en klubb som Manchester United, var det viktig å komme riktig ut fra hoppkanten. Og Solskjær kunne ikke fått en bedre start. Det var første gang siden Alex Fergusons siste kamp i mai 2013 at Manchester United scoret fem mål i en ligakamp (5-5 mot WBA) - som var 207 kamper siden. En drømmestart for nordmannen.

3-1 mot PSG 6. mars 2019

Kampen som har blitt døpt «Mirakelet i Paris». Manchester United hadde tapt det første oppgjøret 0-2 og var levnet lite håp i returoppgjøret. Etter en bisarr første omgang, der PSG dominerte totalt, tok United over og scoret tre mål. Aldri før hadde et lag levert en tilsvarende snuoperasjon.

4-0 mot Chelsea 11. oktober 2019

Et effektivt United imponerte stort i sesongåpningen mot Frank Lampards menn. Selv om resultatet lyver litt, var det en solid fjær i hatten til Solskjær i en toppkamp.

2-1 mot Manchester City 7. desember 2019 og 2-0 8. mars 2020

Solskjær har hatt en tendens til å seire over City-manager Pep Guardiola. De to siste ligakampene har endt med tre poeng til de røde. Solskjær har gått seirende ut av managerduellen med Guardiola tre av fem ganger. Det er det ikke mange som kan skryte på seg.

2-1 mot PSG 20. oktober 2020

Nok en gang reiste Manchester United seg mot PSG i Paris. En taktisk triumf for Solskjær, som også ledet mannskapet til 5-0-seier over RB Leipzig. Mange drar fram store superlativer om nordmannen, som har endret taktikk ved flere anledninger denne sesongen.

Nedturer:

0-2 mot Cardiff 12. mai 2019

Manchester United hadde ikke noe å spille for i sesongens siste kamp mot nedrykksklare Cardiff, men et hjemmetap mot bunnlaget var likevel ydmykende for alle parter.

0-4 mot Everton 21. april 2019

Mindre enn en måned etter at Solskjær fikk fast jobb, fikk de røde en leksjon av Everton på Goodison Park. Solskjær har seinere pekt på akkurat denne kampen som et øyeblikk hvor han visste at han måtte kvitte seg med flere av spillerne som ikke presterte.

0-2 mot Burnley 22. januar 2020

Kanskje den største nedturen Solskjær har hatt. Chelsea hadde snublet den siste tiden og Old Trafford var fylt med optimisme med tanke på fjerdeplassen. Men så kom det sportslige tordenskrallet. Tilskuere forlot stadion før dommeren blåste av. Etterpå spilte United 19 kamper uten tap - så det var tydelig at laget fikk en vekker.

1-3 mot Chelsea i FA-cupen 19. juli 2020

Drømmen om en cupfinale røyk i semifinalen på Wembley. Det er det nærmeste Manchester United har kommet en cupfinale under Solskjær.

1-3 mot Crystal Palace 19. september 2020

Inneværende sesong startet med et forsmedelig hjemmetap mot Roy Hodgsons menn. Manchester United hadde allerede stått over den første ligarunden, og havnet tidlig bakpå med tap i serieåpningen.

1-6 mot Tottenham 4. oktober 2020

Solskjærs største tap som United-manager kom på hjemmebane. Anthony Martial fikk et tidlig rødt kort og Spurs var effektive foran mål. Etterpå raslet engelsk presse med sablene og murringen var for alvor i gang. Etterpå har United virkelig slått tilbake med flere sterke seire.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer