Ole Gunnar Solskjær

Solskjærs nei kan koste ham jobben

Ole Gunnar Solskjærs plan og prinsipper stoppet en mulig signering av Erling Braut Haaland. Det kan koste ham jobben i Manchester United.

DET VAR EN GANG: Erling Braut Haaland gratuleres av Ole Gunnar Solskjær etter fire scoringer mot Brann tilbake i 2018. Det var første gangen Brauten virkelig viste hvor grådig han er, og hva han er i stand til som seniorspiller. For ti måneder siden kunne de to blitt gjenforent i Manchester United. Det skjedde ikke fordi Solskjær ikke ville la seg presse. Foto: Svein Ove Ekornesvg / NTB
DET VAR EN GANG: Erling Braut Haaland gratuleres av Ole Gunnar Solskjær etter fire scoringer mot Brann tilbake i 2018. Det var første gangen Brauten virkelig viste hvor grådig han er, og hva han er i stand til som seniorspiller. For ti måneder siden kunne de to blitt gjenforent i Manchester United. Det skjedde ikke fordi Solskjær ikke ville la seg presse. Foto: Svein Ove Ekornesvg / NTB Vis mer
Publisert

PÅ DENNE TIDA i fjor ville alle fotballklubber i Europa signere Erling Braut Haaland. Manchester United var en av dem. Brauten herjet i Champions League, var heitest av alle og linken til Ole Gunnar Solskjær var åpenbar etter tida i Molde.

Da United-manageren i tillegg tok en dagstur til Salzburg i midten av desember regnet de fleste med at 19-åringen ville spille i rødt fra januar 2020.

Det handlet egentlig bare om å få på plass betingelsene.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR og Manchester United skal ha valgt bort Erling Braut Haaland av økonomiske og prinsipielle årsaker. De ville selvfølgelig ha nordmannen, derom hersker ingen tvil.

Greia var at de ikke ville ha ham for enhver pris.

Det største problemet skal ha vært utkjøpsklausulen Borussia Dortmund aksepterte, et krav Manchester United ikke kunne tolerere.

I tillegg hadde du agent Raio Minola, som ikke bare kom med en historisk katalog av kontroverser og krangler rundt Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic og Henrikh Mkhitaryan, men som også skal ha krevd et agenthonorar på 15 milloner pund for å sy sammen en Haaland-avtale.

Ole Gunnar Solskjær måtte legge sentimentalitet til side og gjøre et valg.

Det ble nei.

ERLING BRAUT HAALAND var midt i øyet for Ole Gunnar Solskjærs plan rundt gjenreisingen av Manchester United. Derom hersker ingen tvil. Sportslig krysset den norske landslagsspissen av alle boksene. Men fotball har også en økonomisk side, og for enkelte er det ikke bare å tenke på et tall.

Ole Gunnar Solskjær synes å være en av disse.

Han går ikke på akkord med egne prinsipper.

Han lar seg ikke presse.

Ikke av noen, og ikke for noen.

PÅ KANTEN AV stupet, for det er der United-manageren står enda en gang etter 0-1 for Arsenal og 1-2 i Istanbul, kan denne prinsippfastheten til slutt bli det som koster ham jobben på Old Trafford. Jeg er fortsatt av de som mener Ole Gunnar Solskjær kunne signert Erling Braut Haaland om han ville.

Men han ville ikke det, det gikk en grense.

Det samme grensen ble nådd da forhandlingene rundt Dortmunds Jadon Sancho brøt sammen i overgangsvinduet som stengte 5. oktober.

JEG TROR IKKE Ole Gunnar Solskjær og Manchester United ville vært i så store problemer med Erling Braut Haaland på topp. Han ville gitt dem energien lagets angrep mangler i altfor mange kamper. I tillegg taler statistikkene sitt tydelige språk.

Før han kom til Borussia Dortmund hadde Brauten 29 mål på 27 kamper for Red Bull Salzburg.

I Dortmund har han så langt 26 på 28.

Der 14 av scoringene er kommet på 11 kamper i Champions League, åtte for Salzburg og seks for Dortmund.

Ingen ung spiller i den fotballsparkende historien har noen gang vært i nærheten av liknende tall.

RØRENDE: Manchester Uniteds nye midtbanejuvel Donny van de Beek fikk en spesiell avskjed fra nederlandske Ajax-supportere etter landskampen mot Italia. Vis mer

SIDEN SERIESTART I Østerrike 2019/2020 har Erling Braut Haaland et klubbsnitt på en scoring per kamp. På 55 kamper har han scoret 55 mål.

For Norge har han seks på sju, et snitt på 0,85.

Når vi er ferdig med Israel på Ullevaal 11. november sitter jeg med en følelse at også den statistikken er i Haaland-balanse.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR angrer ikke på noe som helst. Han har sine ideer og tanker om hvordan jobben i Manchester United skal gjøres. I tillegg er han en prinsippfast mann. Men at han har tenkt over hva han sa nei til i desember 2019, for ikke å snakke om at han har hatt tanker rundt hva Erling Braut Haaland kunne tilført laget og prosjektet han gir alt for, det er det ingen grunn til å tvile på.

I ytterste konsekvens kan det bli det som koster ham jobben.

Skjer det Ole Gunnar Solskjær betale prisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer